26

"Pronkstukken 2020"

Op 12, 13 en 14 februari zijn de werkers met muziek uit mavo4, havo4 en vwo5 aan het werk geweest in TivoliVredenburg voor onze deelname aan pronkstukken.
Op 14 februari om 19.00 uur was het eindresultaat te horen in 'Cloud nine'.

Dit onderdeel telde ook mee in het PTA.

Lees verder...

Expositie H4 in Tivoli

"Le guess who" in Tivoli Utrecht

De afgelopen weken heeft de havo-4 beeldend-klas van Constance gewerkt aan een expositie voor Tivoli Vredenburg voor het 'le guess who festival'.

Na een aftrap in Tivoli hebben de werkers zich laten insprireren door de muziek en zo beeldend werk gemaakt. Donderdag 7 november om 16.15 was de opening aldaar.

Lees verder...

Cultuurweek

In de week van 4 november stonden er verschillende cultuurzaken op het programma, zowel binnen als buiten school, voor werkers en medewerkers.

Op maandag om 10:00 uur gingen de eerste klassers naar de Utrechtse Schouwburg om "de Toverfluit"*) te zien van 'de Toneelmakerij'.
(De basisschoolwerkers van groep 7 en 8 gingen wat later)

Voor alle tweede klassers was DOX/theater Utrecht weer op school. Alle klassen gingen naar de voorstelling "Outsiders" op school en kregen een workshop 'spoken word' en 'theater/dans'. Dit alles rond het thema buitensluiten, elkaar accepteren.

Tot slot is er vrijdagmiddag 8 november vanaf 14.30 een bijeenkomst op de WP van collega's van HKU en Utrechtse VCPS scholen (Cals, Oosterlicht, X11, Amadeus, Rietveld, Lek en Linge en Vathorst). We zullen het hebben over het thema diversiteit met een workshop van HKU-docenten en we gaan onze samenwerking evalueren en concrete afspraken maken om met leerlingen naar de HKU te gaan voor workshops, presentaties enz.

Lees verder...

Kunst & Cultuur op de WP

Havo 3 en 5 mei project

Vorige week dinsdag hebben de havo 3 werkers meegedaan aan het 5 mei project Utrecht.

Kunst_H3_en_ 5__1__02042019

De werkers moesten WOII verbinden met het thema “Kiezen in Vrijheid” en hun eigen visie hierop. Er zijn mooie producten gemaakt. Er is een expositie van hun werk in de hal bij de entree te zien.

Kunst_H3_en_ 5__2__02042019

De mooiste werken zijn ingezonden (24 stuks), zij dingen mee naar een prijs. De werken worden dan tentoongesteld op het bevrijdingsfestival Transwijk in Utrecht op 5 mei.

Lees verder...

Filmgala NFF 2018

Stoel

Op op dinsdag 2 oktober 2018 was het weer zover. In de Stadsschouwburg werd het NFF Junior Gouden Kalveren filmgala gehouden. Het was een leuke en spannende middag. Met 51 werkers zaten we in de Stadsschouwburg van Utrecht. Het filmgala was weer leuk én spannend geweest. Het was gezellig om samen als grote groep over de rode loper te gaan en naast elkaar op de eerste rij(en) naar het doek te kijken. Dat schepte best wel een samenhorigheidsgevoel, en al helemaal wanneer ‘De Werkplaats’ de revue passeerde.

filmgala_nff_2018

De deelnemende werkers waren behoorlijk gedreven aan het werk geweest tijdens de UCK workshops. Eén filmcrew stond zelfs de avond ervóór al op de ‘filmset’ (= tankstation, met auto van thuis én een ouder). Echter, volgens de spelregels hoort een film binnen 3 uur gemaakt te worden, tijdens de workshop zélf. We zullen onze werkers voor volgend jaar dus wat moeten temmen. Maar het enthousiasme was in ieder geval groot dit jaar.

We zijn trots op álle werkers die hebben meegedaan aan dit jaarlijks terugkerend filmproject in samenwerking met het UCK.

Lees verder...

Filmfestival

Maandag 24 september dongen er weer drie films mee uit team 5 van onze school in het Nationaal Filmfestival voor Scholieren te Lelystad.

Deze drie films zijn uitgekozen uit de meer dan 20 films die de werkers vorig jaar gemaakt hebben tijdens het vak CKV in havo-4 en vwo-4.
In Lelystad volgden de makers een dag workshops en werd hun film becommentarieerd. 's Avonds was er de prijsuitreiking.

Werkers uit havo 5 hebben de tweede prijs gewonnen in de categorie fictie middenbouw.

Het was een lange maar leuke dag vol films en workshops.

18 Jun 2018

Filmfestival 2018

Filmfestival_2018

2018FILMFESTIVAL ‘THE OSCARS’ 

Vrijdag 15 juni 2018 was het zover: we vierden ons eerste Werkplaats filmgala. Dit jaar werkten we voor het vernieuwde CKV toe naar een filmproject aan het einde van het jaar. In de afgelopen drie maanden kwamen 26 filmploegen uit HAVO 4 & VWO 4 iedere vrijdagmiddag bijeen om te werken aan een korte film.

Lees verder...

28 May 2018

Open Podium

Het laatste open podium van het jaar was er weer, dit keer in het kader van het Helen Dowling Instituut. Op woensdag 30 mei was er een vol programma, maar liefst 20 acts, met uit elk jaar van onze school wel een optreden. Met o.a. "Shaguar" (voor het laatst want iedereen heeft eindexamen gedaan!), Carel, Valerie en Maud, Roefke en Lucas, Status, Amy en Clara ............

Dit keer vroegen we € 2,50 entree en dit geld ging in zijn geheel naar het goede doel, het HDI (informatie: https://www.hdi.nl/).

20 Mar 2018

Vocal Statements 2018

Afgelopen maanden hebben onze werkers uit de eerste klassen zich voorbereid op Vocal Statements, een groot zangconcert met enkele VO-scholen en basisscholen.

Vocal Statements_12032018

De uitvoering was op maandag 12 maart jl.

Lees verder...

23 Nov 2017

Project “Pronkstukken”

 

Dinsdag, woensdag 29 en 30 november en donderdag 1 december 2016 zijn 58 werkers met muziek in hun pakket uit Vmbo-4, Havo-4 en Vwo-5, aan het werk geweest in Vredenburg. Dat in het kader van "Pronkstukken".
Dit is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, AvroTros en enkele middelbare scholen uit Utrecht en omstreken om leerlingen op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met orkestrale klassieke muziek.

Zie hier het filmpje:

Lees verder...

17 Nov 2017

Profielwerkstuk: Benefietmiddag

 Pippa van Olst, Max Peerlings, Nehria Marien en Mia Crous, hebben voor hun profielwerkstuk, afgelopen woensdag 15 november 2017, een benefietmiddag georganiseerd om geld in te zamelen voor 'Girls First'.
'Girls First' is een initiatief van Plan Nederland. Zij zetten zich in voor meisjes in ontwikkelingslanden, zodat ze recht hebben op onderwijs, bescherming, een toekomst en een stem.

Er waren kraampjes waar je hapjes, kleding en spullen kon kopen. Ook vonden er verschillende optredens plaats van medeleerlingen en ook van Douwe Bob.

 
 


De benefietmiddag was een groot succes! 
Ze hebben een mooi bedrag van € 535.= ingezameld.

17 Nov 2017

PWS: 'Betekenisvol Leren'

Alex van Emst was directeur van de APS en hij heeft veel onderwijsmedewerkers geïnspireerd met zijn boekje “Koop een auto op de sloop”. De kern van zijn boodschap: laat leerlingen betekenisvol leren door te doen en te ervaren. In zijn voorbeeld: laat leerlingen een auto op de sloop kopen en zelf een plan maken en uitvoeren om daar een bruikbaar vervoermiddel van te maken.

 

In dat zelfde kader heeft Daan Wubbolts uit Havo-5, samen met Daan Korswagen en Bob van den Brink een profielwerkstuk met als thema: “Bouw een windmolen en zet deze op het dak van de school”.

Lees verder...

7 Nov 2017

10 jaar en Kunst & Cultuur op de WP

 

Vereniging CultuurProfielScholen
10 jaar en Kunst & Cultuur op de WP

De VCPS viert haar 10-jarig bestaan met allerlei feestelijke activiteiten. Met oa een grote cultuurconferentie op 16 november en alle scholen worden in het zonnetje gezet deze maand. Op de WP blijven wij het belang van kunst en cultuur onderstrepen en laten we alle werkers in aanraking komen met kunst en cultuur.

Lees verder...

3 Oct 2017

Weer in de prijzen!

 

In de afgelopen weken heeft weer een heel aantal van onze werkers films gemaakt in het kader van het Nederlands Filmfestival.
Ruim een week voordat de echte kalveren zijn uitgereikt aan de professionals heeft het gala plaatsgevonden waar de juniorkalveren zijn uitgereikt.

Lees verder...

1 May 2017

DOX + ABC voorstelling Händel It

 

DOX en het Amsterdam Bach Consort o.l.v. Niek Idelenburg werken momenteel samen aan een supermooie en unieke voorstelling in Tivoli Vredenburg op 16 mei in de grote zaal 19.30 uur.

Orkest, koor, en jonge scholieren maken kennis met Israel of Egypt van Händel. Van onze school dansen een paar werkers uit team 3 mee.

Kaartjes zijn te koop via de website van Tivoli of aan de kassa.

Met kortingscode ABCDOX17 kost een kaartje 10 euro (i.p.v. 18) voor volwassenen en 7,50 voor jongeren.

Komt allen, het zal zeer de moeite waard zijn!

Zie hier de achterzijde van de flyer:

 

12 Jan 2017

"Rabbito" van 'Theewater' op de WP

 

Theatergroep 'Theewater', van wie oud-werkers Pim Bastian en Casper Cok de initiatiefnemers zijn, speelde vrijdag 13 januari 2017 een cabareteske avondvoorstelling "Rabbito" bij ons op de WP in de Grote Zaal.

Lees verder...

24 Nov 2016

Project "Pronkstukken"

 

Dinsdag, woensdag 29 en 30 november en donderdag 1 december 2016 zijn 58 werkers met muziek in hun pakket uit Vmbo-4, Havo-4 en Vwo-5, aan het werk geweest in Vredenburg. Dat in het kader van "Pronkstukken".
Dit is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, AvroTros en enkele middelbare scholen uit Utrecht en omstreken om leerlingen op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met orkestrale klassieke muziek.

Zie hier het filmpje:

Lees verder...

30 Sep 2016

Junior Gouden Kalverengala 2016

 

Ter gelegenheid van het NFF (Nederlands Film Festival), was er ook dít jaar weer de mogelijkheid om mee te doen aan een filmworkshop i.s.m. het UCK. Het animo onder de werkers om in één dag een filmcrew te vormen was groot. Elk groepje, bestaande uit een regisseur, editor en acteurs, werkte samen aan een eigen filmpje + filmposter. Als feestelijke afsluiter van dit filmproject werd op dinsdag 27 september het Junior Gouden Kalveren Gala gehouden. Scholieren van zes middelbare scholen uit Utrecht en omgeving kwamen naar de stadsschouwburg om de genomineerde en de winnende films te bekijken. Maar éérst over de rode loper natuurlijk.. en daarbij was voldoende paparazzi aanwezig. Dat we als WP nog zes nominaties waarvan twee gouden kalveren in de wacht slepen is natuurlijk een mooie kers op de filmtaart!

Lees verder...

7 Oct 2016

Project 'beeldend' Havo 4 met Fotodok

Medewerker 'Beeldende Vakken' Anne Stolk is een project gestart met "Fotodok" met een subsidie van 'Human Capital Development', die we via de vereniging cultuurprofielscholen hadden aangevraagd en gekregen.

Lees verder...

30 Jun 2016

Afsluiting DOX kunstroute 2e klassen

 

Donderdagmiddag 23 juni jl. hebben de 2e klassers uit team 1, en klas 2d uit team 3 hun werk gepresenteerd als afsluiting van het DOX project.

Een spectaculaire afsluiting van een week van workshops voor de VMBO-Havo klassen van jaar 2. De week ervoor werd iedere dag van 13.00-15.00 uur geoefend in diverse kunstzinnige sessies en aan een “product” gewerkt. Er was uiteindelijk een tiental presentaties op de donderdagmiddag. Met publiek van buiten werd er genoten van een carrousel van mooie producties. Iemand zei: “Het lijkt een soort van mini-Oeral”.

Een greep uit de kunstroute:

Lees verder...

21 Mar 2016

Modeshow en Kunstendag klas 2

Dit jaar stond de Modeshow in het teken van de verschillende werelddelen. Alle tweedejaars werkers hebben bij de textiellessen in groepjes aan een kostuum gewerkt. Op 17 maart werd deze kleding door de werkers zelf geshowd en gepresenteerd op de catwalk in de Grote Zaal.

modeshow2016
 
 
 
 

De kunstendag had ook hetzelfde thema, er waren workshops uit verschillende landen.
Zo werd er flink gedanst op Afrikaanse muziek uit Ivoorkust en Congo, met een Djembee getrommeld, Afrikaans gezongen en zelfs haar ingevlochten.
Ook was er de Stokkendans, Salsadans, Afro dans-hall uit Midden- en Zuid-Amerika.
Daarnaast werd er buikdansen uit het Oosten gegeven, Italiaanse pizza’s en broodjes gebakken, maskers gemaakt en manden gevlochten van pitriet.

Medewerkers textiel, workshop gevers, Claartje en de techniek bedankt voor jullie bijdrage aan deze inspirerende dag!

7 Dec 2015

Dox, een theater

 

Dox een theater/dans project werd in de eerste week niet door alle vmbo werkers met open armen ontvangen. Nu 4 weken verder nemen we met luid applaus afscheid van DOX.
Werkers zijn enthousiast om zich 2 uur in een avontuur te storten, wat gaan we doen, wie zal er zijn?

Prachtige docenten van wie we iedere keer weer nieuwe dingen leren. Samen een stukje verzinnen, samen kijken naar werkers die hun stuk met veel overtuiging voordragen. Veel lachen, rennen, anders denken en heel veel plezier.

Wat team 2 betreft een prachtig project waar team 1 en 2 heel blij mee mogen zijn! 

26 Nov 2015

Werkers schitteren in 'Pronkstukken'

TivoliVredenburg presenteert het educatieproject 'Pronkstukken'.

 

Afgelopen vrijdagavond 4 december was in de Hertz zaal in Tivoli Vredenburg de wereldpremière van ‘de Russische ziel’. Een compositie geschreven door de werkers uit 4 havo en 5 vwo met kunstmuziek in hun pakket.

Uitgangspunt was de lyriek en romantiek van Rachmaninoffs tweede pianoconcert en de polyritmische en polytonale compositietechnieken van Stravinsky. Dit alles werd verwerkt in een compositie van een kwartier. Polyritmische spreekkoren, bodypercussie, popsongs (want Rachmaninoff leent zich goed voor een popdeun!) en een polytonale Battle tussen de jongens en de meisjes kwamen onder andere voorbij.

 

De 31 werkers hebben in 3 dagen dit nieuwe muziekstuk geschreven onder leiding van Hanne van de Vrie en Peter Sambros. Dagen waarin doormiddel van verschillende improvisaties brokstukken werden gemaakt die telkens weer een bouwsteen vormden voor de compositie. Vanuit het niets, een inspiratiebron maar geen muziek, naar een werk met lengte en inhoud. Dit alles in een prettige onderlinge sfeer.

Uiteindelijk resulteerde het werk van deze dagen in een theatrale voorstelling, vol passie, melancholie en roekeloosheid, waarin het aanwezige publiek getrakteerd werd op een uitvoering waarbij elke vezel gespannen stond en waarvan de muziekvreugde eraf spatte. Dit werd door het publiek (veel ouders en medewerkers) beloond met een staande ovatie.
We hebben een inspirerend nieuw onderdeel toegevoegd aan onze culturele activiteiten.

Zie hier het Persbericht (klik)

Er is ook een facebookevent

Lees verder...

9 Nov 2015

Dag van de Franse taal

 

Dag van de Franse taal op 12 november

Net als vorig jaar wordt er landelijk een dag van de Franse taal georganiseerd ter promotie van de taal. Wij zullen de school Frans aankleden, de dag openen met muziek. In de lessen zullen vleugjes Frans te zien of te horen zijn.

Om 11.15 uur komt een delegatie van de Dag met de Franse ambassadeur Laurent Pic op bezoek. We zijn vereerd! Ook ontvangen we leerlingen van het Bonifatius uit Utrecht met hun docenten. De delegatie en leerlingen worden ontvangen door Henk Zijlstra en ze krijgen daarna een Franse rondleiding door de school.

Tot slot gaan we in een lokaal met elkaar in het Frans in gesprek en laten we filmpjes zien die de leerlingen hebben gemaakt over onze school en de leerlingen van het Boni over Utrecht.

 Aankondigingsposter

Verder hebben we een verkleedwedstrijd voor alle werkers waarbij magnifieke prijzen te winnen zijn!

In de kleine pauze en in de siësta is er een optreden van gypsy jazz groep Pierre et les Optimistes.

Zie ook de krantenartikelen:

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie hieronder het verslag van de dag: 

Lees verder...

7 Dec 2015

Kleine dansvoorstelling in de stadsschouwburg

Op donderdagavond 12 november was er in de foyer van de stadsschouwburg een kleine dansvoorstelling.

Choreograaf en danser Khalid Benghrib heeft workshops dans en beweging verzorgd in de klassen van team 3. Hij heeft verdiepingsworkshops gegeven aan 5 werkers uit deze klassen en een workshop aan de vierde klassen expressie en aan de dansers van Suzanne. Deze laatste groep en de 5 werkers zijn toen uitgenodigd om voor zijn eigen voorstelling : black table & plastic, in het kader van dancing on the edge, over IS, een kleine voorstelling in de foyer te geven om 19 uur.

12 Oct 2015

Expositie ‘Duurzame kunst’

 

Dinsdag 6 oktober was de feestelijke opening van de expositie ‘Duurzame kunst’ in de hal van Griftsteede. Leerlingen van de Werkplaats gaven toelichting op hun verrassende kunstwerken. De kunstwerken zijn gemaakt tijdens een duurzaamheidsproject door Vwo-6 leerlingen van de Werkplaats uit Bilthoven.

Lees verder...

9 Oct 2015
29 Sep 2015

Junior Gouden Kalf-gala

 

Op dinsdag 28 september vond in Tivoli het Junior Gouden Kalf Gala plaats. Werkers van alle leeftijden hadden meegedaan aan het jaarlijks terugkerend filmproject van het Nederlands filmfestival i.s.m. het UCK.
Verschillende scholen uit Utrecht en omgeving hadden zich ingeschreven.
In een workshop van 3 uur maakten leerlingen een filmpje van één minuut. Na het harde werken op de filmset en in de montagekamer wachtten de deelnemers in spanning af wie in de prijzen zou vallen. Er waren zoveel mooie filmpjes! Felicitaties aan alle deelnemers! En wat zijn we trots...

 

De WP heeft 4 GOUDEN KALVEREN in de wacht gesleept met de films 'Out of the Doos' (team 6) & 'Next Level' (team 7):

 

Beste acteur: Joep Bouman in 'Out of the Doos'
Beste setdressing: 'Next Level': Abel van Elburg, Mickey Linskens,
Lisa Guijt, Pien Abbink
Beste film (starters): 'Out of the Doos': Berend van Leer,
Joep Bouman, Hein Jurriens, Christiaan Kole,
Niek Brauw, Sijmen van der Meijden,
Pol Schuurman
Beste film (gevorderden): 'Next Level'
   

 

11 Sep 2015

NFFS-festival: weer in de prijzen!

Afgelopen maandag 14 September zijn 20 werkers onder begeleiding van Petra Rook naar het NFFS festival in Lelystad. Een bijzondere dag om mee te maken, super georganiseerd en veel gezien wat er allemaal in de categorie fictie, 1 minuut en animatie is gemaakt door middelbare scholieren.
4 filmpjes werden er geselecteerd voor het festival:

  • ‘Fast food’ van Evi Heemskerk, Fae Milder, Josephine Wijngaard, Sofie Meijlink en Nele Plomp;
  • ‘So war es’ (documentaire gemaakt voor het PWS) van Rosa Stienstra;
  • ‘Convergent’ van Micky Labreche, Bloeme Eliasberg, Norine van Andel en Ellenoor Boonstra;
  • 'When the night falls' van Tos Goosen.

En tijdens de prijsuitreiking was het een dubbelfeest want:
De film 'Fast food' won de derde prijs in de categorie 1 minuut onderbouw.
Zie hier het filmpje:

De animatie film van Tos won de eerste prijs in de categorie animatie onderbouw. Tos heeft een reis naar Griekenland en deelname daar aan het Internationaal Film Festival gewonnen.
Zie hier zijn filmpje:

Kortom, een super prestatie en weer een aantal mooie en leuke films!

28 Aug 2015

Bioscoop release "Een dag in t jaar" en "Een Zomerdag"

Een film van Margot Schaap met Vera Ketelaars en Michaël Bloos van de Werkplaats.

- De film Een dag in t jaar. Samen met de regisseur en acteurs een geheel eigen initiatief. Na Rotterdam en Zuid-korea gaat de film nu de bios in.
Het was een eigen initiatief dit filmproject; zo goed ontvangen, dat de film de bioscoop heeft bereikt. Hieronder is te zien in welke filmtheaters "Een dag in het jaar" te zien is. Het is een heel bijzondere film geworden, ook heel geschikt voor onze bovenbouwwerkers trouwens. De film verdient een groot publiek.

Een Dag in t Jaar

 

Misha, Seb en Yvonne verlaten een Oud&Nieuw feest en beginnen een nachtelijke wandeling door Amsterdam zonder te weten waar ze naar op weg zijn. Verbonden door het verlies van hun broer, vriend en eerste liefde, vertragen ze de tijd: terwijl zij hun tocht als 24 uur ervaren, gaat in feite een heel jaar voorbij.

Vanaf donderdag 27 augustus in de bioscopen:
Rialto Amsterdam, Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, het Louis Hartlooper Complex in Utrecht en LUX in Nijmegen. Zondag 30 augustus in de Verkadefabriek Den Bosch. Kijk voor de tijden op www.cinneville.nl of op de site van filmzaal.

Trailer:

Michaël Bloos speelt ook op het Nazomerfestival in Zeeland de lokatie voorstelling

Een Zomerdag

Een minimalistisch stuk van de Noorse schrijver Jon Fosse in regie van Ilmer Roosendaal op een prachtige lokatie aan zee op het Zeeland Nazomer Festival.

van 25 augustus tm 5 september
Kaarten: Zeeland Nazomer Festival
https://www.theaterzeelandia.nl/programma/236/een-zomerdag.html

19 Dec 2014

Weer eerste prijs voor "Xenos"

 

 

De korte film "Xenos" heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het Europese filmfestival voor scholieren 'Camera Zizanio'. Zie hieronder nog veel meer informatie over dit succesvolle filmpje.

De film "Xenos" door Micky Labrèche, Julie Carlier, Bloeme Eliasberg en Norine van Andel is dus weer in de prijzen gevallen. Ze hadden al de eerste prijs gewonnen in de categorie '1-minuutfilmpje-fictie-onderbouw' en werden tevens als het beste beoordeeld uit de regio Utrecht. Twee van de drie dames en één heer, Bloeme en Micky, zijn mee met andere scholieren naar het Europese filmfestival voor scholieren in Griekenland en hebben dus met deze film nogmaals een prijs in de wacht gesleept.

 

Klik op het artikel links hiernaast.

Ook is er een publicatie van RTV-Utrecht (klik).

En een publicatie op de website van het Nffs: (klik)

Zie hieronder een kort filmpje van de uitreiking:

 

12 Jan 2015

De winnaars van de Junior Gouden Kalveren 2014!

Beste cameravoering:Alexander van Citters, Jibbe Verhave, Mischa Dirksen, Peer Jetten, Alex Moret, Lodewijk van Keizerswaard uit Vwo-6.

 Beste actrice: Julia Bloemberg met Rosa Stienstra, Dorrit Bueters,  Florian van Heesbeen, Elmer Boerma, Tomas Doornekamp uit Vwo-6.

Beste filmmuziek: Mauve Bos, Isa van Bosstraten, Esmée Otten, Kim Stranders uit Vwo-4.
 
Beste film: "Roken is dodelijk " van Max Furth, Bas Buurman, Marnix Erasmus,  Sam van Aert, Jasper van Amerongen, Quinten Kaim, allen uit Vmbo-4, Bas Rensen uit Havo-4 en Karel Hagen en Elmo Wanders uit Vwo-3.
 
 
Allemaal van harte gefeliciteerd♪!!
 
Zie hier een verslag van Alexander van het gala mèt de uitreikingen en de filmpjes:
 
 
 

13 Nov 2015

1e prijs NFFS festival Lelystad

 

Maandag 15 September 2014 zijn 18 werkers met Anne Stolk naar het NFFS festival gegaan in Lelystad. Een bijzondere dag om mee te maken, super georganiseerd en veel gezien wat er allemaal in de categorie fictie, 1 minuut en animatie is gemaakt door middelbare scholieren.

 

 

 

 

 

 

3 filmpjes werden er geselecteerd voor het festival:

  • 'Timeless' van Alexander van Citters, Abel van Andel, Pien Abbink, Casper van der Leun en Inge van Dieen.
  •  
    'Blonde Schijn' (uit KunstPlus) van Mickey Linskens, Milo Winters, lisa Guijt, Willemijn van Keizerswaard en Lysanne Hilhorst.
  • 'Xénos' van Micky Labreche, Bloeme Eliasberg, Norine van Andel en Julie Carlier.
Lees verder...

2 Nov 2015

Vmbo-3 theaterdag

 

De Vmbo-3 theaterdag was dit jaar weer een groot succes. Werkers schreven bij Nederlands een script rondom het thema; social media.

Hierna namen de expressiedocenten het over. Werkers tekenden in op een workshop naar keuze; dans, decor, muziek, film of toneel. Het is een grote uitdaging om binnen een dag een mooie voorstelling neer te zetten voor 2e jaars werkers. Dat betekent samenwerken, overleggen en creatieve oplossingen verzinnen voor problemen die zich aandienen.
Bij de generale repetitie was het nog een beetje chaotisch des te groter was de verbazing toen de eindopvoering verliep zonder enige hapering. Een dag om trots op te zijn!

26 Dec 2014
2 Nov 2015

Kunstendag en Modeshow 2013

Op donderdag 28 maart 2013 was er weer veel bedrijvigheid in school! Toen gingen alle tweede klassers de hele dag meedoen aan de kunstendag in de verschillende workshops.

Deze workshops (met oa: bonbons maken, edelsmeden, mandala's maken en zelf een krant maken), werd deels gegeven door collega's.
Daarnaast waren er ook bijzondere workshops van gastdocenten (met oa: verschillende workshops van het wereldtheater, capoeira, wild breien, ijzersmid, zelf verf maken, streetdance).

 

Ondertussen vond er in de grote zaal de jaarlijkse modeshow plaats. Hierin lieten wel 70 werkers het werk uit de textiellessen op de catwalk zien in een spetterende show, waarin werkers zelf model zijn en presenteren. Dit jaar was het Thema Modelanden.

2 Nov 2015

Expositie "Verbeeldingskracht"

 

In een eenvoudig zaaltje van het prachtige Woudkapelgebouw, werd een doorsnee van werkerskunst geëxposeerd. De tentoonstelling bestond uit intuïtief gekozen werk...

waar veelal het portret toont, vooral het kleurrijk geschilderde werk van Havo-3, maar ook was er geëngageerd werk te zien uit V6. Verder vertellende kunst uit V5 van de werkers die onze school al weer hebben verlaten, zo ook twee prachtige glamourportretten uit 2008 en 2009. Voorts ingenieuze en kleine metamorfose werkjes uit V5 en een kleurrijk en complex abstract schilderij op muziek. Al met al een bescheiden maar mooie collectie werk waar we als medewerkers trots op kunnen zijn dat onze werkers in deze kwaliteit verbeelden.

De expositie was elke zondag van 22 april tot en met 17 juni (uitgezonderd 5 mei) tussen 10.00 en 13.00 uur

11 Jan 2015

De WP schreeuwt

Op vrijdag 19 november 2010 hebben werkers en medewerkers van zich laten horen. De Werkplaats Kindergemeenschap vindt en vond dat de landelijke actie van zaterdag 20 november Nederland Schreeuwt Om Cultuur ook om een bijdrage vanuit de school vroeg. De school wil zo onderstrepen dat cultuur voor de WP als Cultuurprofielschool van levensbelang is. Alle 1240 werkers vormden om 14.30 uur op het sportterrein de letters WP-CULTUUR en onderstrepen dat met aankleding en geluid.
Lees het hele artikel (klik) in "de Vierklank".

Lees verder...

11 Jan 2015

Nederlands Film festival 2010

Tijdens het filmfestival werden in Tivoli de Junior Gouden Kalveren uitgereikt. De WP heeft drie kalveren gewonnen!

Een gouden kalf voor Tourists are DOM van Doris, Tanja, Roos en Inge voor het beste script. Noor, Celine, Sofie en Deem kregen een kalf in de categorie beste actrice(s) met de film Spijten een gouden kalf voor beste montage kregen Tisse, Sophie en Mila voor hun film Den Décolleté.

Twee andere filmpjes The morning after en Le Ballon Rouge waren ook genomineerd, maar vielen helaas niet in de prijzen.

 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.