Laptops op school

Op de Werkplaats zien we de laptop als een alledaags leermiddel. Het gebruik van ICT is net zo gewoon als het gebruik van boeken, schrift en pen. Sommige opdrachten zijn handiger en leerzamer op de laptop, bij andere opdrachten blijft de laptop dicht. We vinden het belangrijk dat je de mogelijkheden van ICT leert kennen en dat je leert verstandig met al die mogelijkheden om te gaan. Je leert de office-programma’s en de creatieve software goed bedienen, we helpen je mediawijs te worden en we bieden je de mogelijkheid om te leren programmeren. 

Eigen laptop mee 

Vanaf 2018 nemen nieuwe brugklassers een eigen laptop mee. Je werkt er thuis en op school mee. Van de Werkplaats krijg je de software die je nodig hebt. Ouders en kinderen mogen zelf kiezen welke laptop zij aanschaffen. Er wordt niet een speciaal merk of type voorgeschreven. Wel zijn er een paar eenvoudige eisen waar de laptop aan moet voldoen. Je moet op ons Wifi netwerk kunnen, de batterij moet lang genoeg mee gaan en de laptop moet het office-pakket, dat je van de Werkplaats krijgt, kunnen gebruiken. Het operating system kan Windows zijn of Apple macOS. Je kunt dus elk merk laptop kiezen. klik hier voor meer informatie

Hoofd, Hart en Handen 

Op de Werkplaats vinden we het belangrijk dat je álles wat je in je hebt gebruikt om te worden wie je bent. Met hoofd, hart en handen leer en maak je nieuwe dingen. Dat doe je door te bewegen, te praten, te denken, te voelen, door sámen te werken. Denk dus niet dat je op de Werkplaats alleen stil achter een laptopscherm moet werken. De computer is een hulpmiddel om de wereld te leren kennen, maar de belangrijkste kennisbron is de wereld zelf.