In zes verschillende commissies werden problematische kwesties besproken en werden resoluties opgesteld om deze problemen aan te pakken. Commissie waren er van binnenlandse en buitenlandse zaken van duurzaamheid, privacy, dierenwelzijn en volksgezondheid, waarin problemen als de verdeling van vluchtelingen over de verschillende Europese landen en hoe om te gaan met Turkije aan de orde kwamen. Er werd veel gediscussieerd, onderhandeld, overlegd en gelobbyd, niet alleen in de officiële vergaderruimtes, maar zowat alle pauzes door. De vergaderingen werden geleid door gedelegeerden van vorig jaar, die de nationale ronde van dit bijzondere serieuze spel hadden gehaald. Indrukwekkend zoals alle leerlingen zelfstandig aan het werk waren o.l.v. leerlingen die maar één jaar ouder zijn.

 

Op de laatste vrijdag werden de resoluties helemaal officieel besproken in de plenaire vergadering, volgens geheel officieel protocol in de Statenzaal met microfoons en al. Het presidium bestond uiteraard weer uit de ouderejaars.

Ondertussen was de groep journalisten hard aan het werk om weer een goede MEP krant te maken en dat is helemaal gelukt.
De filmploeg van de WP heeft opnieuw een film gemaakt. (De links naar de filmpjes van de afgelopen weken komen nog, zodat je een kijkje kunt nemen naar hoe het daar toegaat.
Onze parlementariërs waren uit vwo-4: Marloes Kragtwijk, Kiki Remmen, Sijmen van der Meijden, Philippe Bouvy, Jonas Bleijerveld en Hein Jurriëns, onze journalist was: Daniëlle de Mol, onze fotograaf, die echt geweldige foto’s heeft gemaakt: Fae Milder en onze filmers: Isabel de Jongh en Jilles van der Put.
Eva Derksen mocht dit jaar samen met iemand van een andere school de journalisten leiden, omdat ze vorig jaar zo goed was. Wouter Waasdorp was onze voorzitter. Hij heeft samen met Liselot Verhoeff en Paula Müller niet alleen de selectie gedaan, maar ook iedereen heel erg goed voorbereid. Dat verdient veel respect.
Hein Jurriëns mag naar het Nationaal en Jonas Bleijerveld is reserve!