Boekenclub Inktaap in Rotterdam

In september startte de WP-boekenclub 'Inktaap' met het lezen van drie prijswinnende boeken "De tolk van Java" van Alfred Birney, "Wil" van Jeroen Olyslaegers en "Rivieren" van Martin Driessen.
Ongeveer vijftien werkers uit vwo-5 en -6 lazen deze boeken en vormden een jury die "De tolk van Java" als WP-winnaar aanwees.

Foto_winnaar

Dinsdag 13 maart kwamen de 888 juryleden uit heel Nederland bijeen in 'De Doelen' in Rotterdam. Daar waren de schrijvers ook aanwezig. Zij vertelden over hun romans en over het schrijverschap tijdens een talkshow. Zo'n twintig leerlingen debatteerden met elkaar en verdedigden hun favoriete boek. Onze delegatie volgde ook nog een workshop 'creatief schrijven' die werd georganiseerd door winnaars van de jaarlijkse schrijfwedstrijd 'Write Now'.
Aan het eind van de dag werd de Inktaapprijs uitgereikt aan ...  Martin Driessen. Hij was zelf verbaasd dat hij de prijs won. Tijdens het noemen van zijn naam bleef hij gewoon doorklappen tot het tot hem doordrong dat het zijn boek "Rivieren" was dat verkozen was tot beste boek.

Foto_met_Marian

Na de zomervakantie start de WP-Inktaapboekenclub met het lezen van de boeken van de winnaars Marjolijn van Heemstra: "En we noemen hem" (BNG Bank-literatuurprijs); Koen Peeters: "De mensengenezer" (ECI-literatuurprijs) en het boek dat de 'Librisliteratuurprijs' gaat winnen.