12

Bovenbouwmusical

 

Net als het vorige jaar was er op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 februari om 20:00 uur de uitvoering van een stuk van William Shakespeare, het bekende en populaire 

"Midzomernachtsdroom"

De bovenbouwmusical komt terug en wel in de Utrechtse schouwburg op 26 juni. Kaarten zijn te bestellen via de schouwburg.

Hilderie bewerkte wederom een klassieker van Shakespeare tot een heerlijke, hilarische en speelbare tekst. Peter instrumenteerde op geweldige wijze muziek van Nino Rotta (Fellini films!), die deels van tekst voorzien is door oud-werker Pauline van Antwerpen. Het resultaat was een succes. Kom dus vooral kijken in de schouwburg op 26 juni.
Zie hier een aankondiging in de Schouwburgkrant

Waar gaat het over?

Tijdens de huwelijksaankondiging van Theseus en Hippolyta beklaagt Egeus zich over zijn dochter Hermia. Zij is verliefd op Lysander en wil niet trouwen met Demetrius, die haar ouders voor haar uitkozen. Hermia en Lysander besluiten te vluchten, het woud in. Als Helena, Hermia’s hartsvriendin van dit geheime plan hoort, licht ze Demetrius in, in de hoop zijn liefde hiermee te herwinnen. Demetrius gaat vervolgens de twee gevluchte gelieven achterna en Helena gaat hem weer achterna het woud in. De heersers over de elfen en geesten in het woud, Oberon en Titania hebben ruzie en hij zal haar een poets bakken. Het is midzomernacht, de nacht waarin Cupido’s bloem geheime krachten heeft, wat leidt tot verwikkelingen waarvan het de vraag is of het allemaal nog wel goed komt. Ondertussen bereidt een groepje boeren een opvoering voor van een toneelstuk dat ze willen gaan spelen ter ere van de bruiloft van Theseus en Hippolyta. Voor hun repetitie komen ze in het woud terecht, wat een en ander danig op zijn kop zet. Het stuk dat ze uiteindelijk op de bruiloft gaan spelen is Pyramus en Thisbe.

Zie hier ook een foto-impressie van het stuk in de Grote Zaal eerder dit jaar:

Midzomernachtsdroom
 
 
 
 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.