23
6 juli 2017

Inzameling voor goede doelen

Zie twee krantenartikelen over de inzamelingsacties van onze werkers in het afgelopen schooljaar voor goede doelen:

 
 

15 juni 2017

2e plaats bij 'Olympic Moves'

 
 

Deze toppers van het dameshockeyteam hebben afgelopen vrijdag bij 'Olympic Moves' de tweede prijs van alle scholen in heel Nederland in de wacht gesleept!
De finale werd nipt verloren op shoot-outs waarna de teleurstelling groot was. Maar toen ze beseften dat ze tweede van Nederland waren veranderde die teleurstelling al gauw in trots!

1 mei 2017

Diner voor het goede doel

Zie hier het artikel uit 'De Vierklank' over het diner dat was georganiseerd door de werkers van team 7 voor de Rotary, waarvan de opbrengst naar de stichting "Red een Kind" is gegaan...

 

27 maart 2017

PWS-prijs Rijksmuseum!

 

Zoals een eerder artikel al had aangekondigd dongen Anne-Kris Koomen, Laura de Valk en Bart van Beerschoten uit vwo-6 mee naar de 'Rijksmuseum Junior Fellowship'-prijs en...   ze hebben gewonnen!
Zij hebben een profielwerkstuk geschreven dat bestaat uit een verslag van hun literair en historisch onderzoek én zij hebben een historische roman geschreven en uitgegeven: De Opdracht.

lees verder
20 maart 2017
20 maart 2017

Bezoek Koerdische onderwijsdelegatie

Onderwijsdelegatie uit Rojava bezoekt de WP

 

Dinsdag 7 maart bracht een Koerdische onderwijsdelegatie een werkbezoek aan de Werkplaats. De minister van Onderwijs Semira Heceli en haar twee onderwijscollega’s Yisra Derwiz en Rubar Mihemed waren tien dagen in Nederland om enkele onderwijsinstellingen te bezoeken. Zij wilden zich laten inspireren door scholen die aandacht hebben voor gelijkwaardigheid en democratisering. Tevens willen zij aandacht vragen voor de situatie in Noord-Syrië. Jodi Liefhebber van Stichting Altruïsm heeft deze mensen uitgenodigd en nam hen mee naar Bilthoven.

lees verder
17 februari 2017

Muziektheater van "Musikids"

Zie hier een artikeltje over een initiatief van
Noor Proost uit 1F en Joran Gardenier van het HNL. 

16 februari 2017

Warme Truiendag

 

Vorige week vrijdag, 10 februari, was het warme truiendag. In de teams 1, 3 en 4 is de verwarming in het team een graadje lager gezet en hebben werkers en medewerkers zich warmer gekleed. Wethouder duurzaamheid Anne Brommersma is op bezoek geweest in team 3 en 4 (in team 1 paste het niet op het betreffende uur) en heeft in deze teams met drie klassen elk 15 minuten gesproken over de gemeente en duurzaamheid. Ook de energiebesparende maatregelen op De Werkplaats zijn aan de orde geweest.

Zie ook de krantenartikelen hierover
in 'De Vierklank'

en de 'Bilthovensche Courant'

 
 

19 januari 2017

Het Model European Parliament 2017

 

In de tweede week van het nieuwe jaar 2017 heeft een aantal werkers uit vwo-4 en -5 zich weer enorm ingezet bij het MEP. Drie dagen lang hebben negen scholen uit de regio Utrecht, waaronder de WP, het Europarlement nagespeeld. Elke school vertegenwoordigde een land en wij waren weer Duitsland. Dit evenement speelde zich af in het Provinciehuis van Utrecht in Rijnsweerd. Deze drie dagen bevolkten rond de 100 jongeren de Statenzaal en de vergaderruimtes van Provinciale Staten. Ze waren dan ook passend gekleed, zoals parlementariërs betaamt.

lees verder
7 december 2016

Face To Face - project

Donderdag 1 december 2016 om 15:30 uur, vond de officiële opening plaats van het 'Face to face'-project, waarbij werkers van de Werkplaats en leerlingen van de New Utrecht High School uit New York hun kunstwerken voor het publiek tonen.

Zie hier het bericht over dit project (klik)

Zie hier enkele artikelen uit de plaatselijke kranten:

Uit 'De Vierklank' van 30 november 2016 
 Uit 'De Biltsche Courant' van 7 december 2016
 Uit 'De Vierklank' van 7 december 2016

Dit is een gezamenlijk artikel.
6 december 2016

Maatschappelijk diner 'Samen voor De Bilt'

Bijgaand het artikel uit 'De Vierklank' van woensdag 30 novenber 2016 over het maatschappelijk diner in het kader van 'Samen voor De Bilt'.
Er zijn op die avond verschillende matches gemaakt waar De Werkplaats bij betrokken is, o.a. activiteiten met/voor vluchtelingen, ‘kies het beroep dat bij je past’ voor het vmbo en gastlessen economie/management en organisatie voor de bovenbouw door de kersverse nieuwe wethouder Ebbe Rost van Tonningen. Ingmar de Jong neemt hierover contact op met betrokkenen in de school.

 

1 december 2016

Scholierendebat

Op zaterdag 26 november jl. kwamen 36 scholen, waaronder ook de Werkplaats, naar de 2e voorronde van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren in het Utrechts Stedelijk Gymnasium.
De Werkplaats behaalde daarbij helaas nèt geen finaleplaats.

Zie het artikel uit de Bilthovense Courant:

 

1 december 2016

Fantastisch resultaat voor WP debatteam

 

Op zaterdag 19 november stond de eerste speelronde van de Benelux Debat Competitie op het programma op het Groene Hart Lyceum in Alphen aan de Rijn.

Voor alle drie de onderdelen konden wij een mooi team afvaardigen. Voor Retorica waren dat Suus ter Horst en Flox Aalberts (team 6), het Hogerhuis-team bestond uit Sofie Buesink, Lucas van Bentum (team 7) Jade Hermkens (team 6) en Sterre Mobers (team 5) en voor het team Lagerhuis+ was onze afvaardiging: Madieke van Hintum (team 3) Jens Bosman, Jonas Bleijerveld (team 6) Beate Bos (team 7) en Boas Kalma (team 5).

lees verder
24 oktober 2016

WP weer op de bres voor het HDI

 

Zie de krantenartikelen:

uit 'De Vierklank' 
uit 'De StadsPers' 

7 oktober 2016
7 oktober 2016

6 Vwo opent expositie

Afgelopen woensdag, 5 oktober 2016, werd de expositie 'Sociale Duurzaamheid Verbeeld' in Utrecht feestelijk geopend door de werkers van Vwo-6 o.l.v. Constance van der Schaft.

Zie hier het artikel in 'de Vierklank':

 

Dit is een gezamenlijk artikel.
30 september 2016

WP voor energieneutraal De Bilt 2030

In de Biltsche en Bilthovensche Courant van 28 september stond dit artikel:

 

21 september 2016

WP en HNL in "Neighbours"

 

Op vrijdagavond 9 september speelde in het van Boetzelaerpark bij de Kunstmarkt De Bilt de band de ‘Neighbours’ met medewerkers van Het Nieuwe Lyceum en De Werkplaats. Via Ingmar de Jong is deze combinatie tot stand gekomen en naast Ingmar speelden ook Peter Schreuder en Ton Wilschut mee. Het was een mooi optreden met veel belangstelling. Er waren ook veel medewerkers BO en VO.

Dit optreden is hopelijk een aanzet tot meer muzikale samenwerking tussen de leerlingen van beide scholen en misschien ook wel het ONS en het Groenhorst College. Gedacht wordt aan een scholenfestival.

Zie ook bijgaande krantenartikel:

 

 en een aantal foto's van dit optreden:

Neighbours
 
 
 
 

16 september 2016

Intentieovereenkomst Bilts Energie Akkoord

 

Er is op donderdag 25 augustus 2016 een akkoord ondertekend tussen meer dan 15 Biltse bedrijven, de Gemeente De Bilt en energiecoöperatie BENG!
Het is de bedoeling dat De Bilt in 2030 energieneutraal is. Onder leiding van burgemeester Gerritsen zijn de mogelijkheden verkend om dit streven te realiseren. Er zijn door de partners initiatieven en projecten hieromtrent benoemd.
Eén van die partners is De Werkplaats Kindergemeenschap.

 
 

1 juli 2016

Hoog bedrag voor het HDI

 In het afgelopen schooljaar 2015-2016 organiseerden tientallen werkers meerdere acties om geld in te zamelen voor het Helen Dowling Instituut. In totaal zamelden zij maar liefst € 15.880,- in en dat werd afgelopen vrijdag 17 juni gevierd.

Zie hier het artikel van het Helen Dowling Instituut (klik)

lees verder
30 juni 2016

Weer een Hockey-trofee

 

In de medewerkerskamer staat deze trofee 

9 juni 2016
1 april 2016

Groen licht voor stages

Hieronder artikelen over Maatschappelijke Stage uit de 'Biltsche Courant' van 23 maart en de 'Vierklank' van 30 maart 2016:

 
 
21 maart 2016

"High Tea"

 

Zie hier de uitnodiging van het Vmbo aan de buurtbewoners:

"Wij, de werkers van de vmbo-afdeling van de Werkplaats hebben voor u een heerlijke brunch voorbereid. Deze activiteit valt onder de categorie maatschappelijke stage op de Werkplaats. Maatschappelijke stage houdt in dat we gaan leren hoe we moeten werken bij een echte baan. U kunt de High tea zien als goede daad voor u vanwege de onrust en vervuiling die de werkers van deze school veroorzaken op de snoeproute. We hebben voor u eten en drinken georganiseerd dat naar u wordt gebracht in de medewerkerskamer van de Werkplaats.

 

We hebben koks, we hebben serveerders en serveersters en zelfs een beetje live muziek. De organisator van deze activiteit is Constance van der Schaft, zij is de lerares Engels en creatieve vakken zoals bijvoorbeeld tekenen. Ze heeft erg veel plezier gehad in het organiseren, net zoals heel veel mede-leerlingen.
De High tea is voor u georganiseerd, we hebben er erg veel werk in gestopt en ik hoop dat u ervan geniet.

Namens de vmbo-werkers van de Werkplaats, Leon Wijdenbosch"

Twee buurtbewoonsters genietend van de "High Tea" 

Zie ook het artikel op de Bilthovense Nieuwsite (klik)

alsook een artikel in 'De Vierklank'

 

21 maart 2016

Enthousiaste werkers in debat!

 

Tijdens de debatten in de les spatte het enthousiasme er in Vmbo 4 al vanaf.
Het VMBO Debattoernooi was derhalve een mooi evenement!
Een groep van acht enthousiaste werkers: Julian Cornelissen, Helen Webb, Jasmijn Veraart, Myrthe Hagenouw, Sanne van de Corput, Bouke Wilkens, Liselot Manrho, Florien Algera, hebben zich vrijwillig over de vier (al bekend gemaakte) stellingen gebogen. Bronnen werden gezocht, openingsbeurten werden gemaakt, er werd flink gedebatteerd en er werden ook veel koekjes weggewerkt! Dit alles onder leiding van Lisanne van Griensven, Laurens Mekel en Femke Stegmann.

lees verder
Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.