23
8 september 2017

Vacature Teamleider onderbouw Mavo/Havo

De Werkplaats in Bilthoven zoekt per 1 januari 2018 een

Inspirerende en verbindende teamleider
(1,0 fte schaal 12)

Zie voor verdere informatie de volledige tekst (klik)

 

31 maart 2017

Leslokaal te huur

Rechts van de ingang van het terrein van het Basisonderwijs ligt ‘De Buitenplaats’. Het is een nieuw, groot leslokaal (75 m2) met 36 tafeltjes en stoelen, een bureau voor de medewerker en ICT-voorzieningen (Activ Bord en Wifi). Het is als een zelfstandige eenheid te gebruiken.

Dit lokaal kan iedere dag na schooltijd (16.00 uur), ’s avonds en in het weekend gehuurd worden voor langere aaneengesloten periodes. Geen incidentele verhuur.

Nadere informatie is telefonisch of per mail te verkrijgen bij Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering.

Telefoon Werkplaats Voortgezet Onderwijs: 030-2282841
Mail: j.heuer@wpkeesboeke.nl 

11 september 2017

WP in "De Bilt zes kernen kwartet"

 

 

In het kader van het 30- respectievelijk 25-jarig bestaan van de historische verenigingen van Maartensdijk en De Bilt is het ‘De Bilt zes kernen kwartet’ uitgegeven.
De Werkplaats komt er op twee kaartjes in voor: met de oude school aan de Frans Halslaan en met onze zonnepanelen.

 

Dat laatste in het kader van de serie over molens (het idee is klaarblijkelijk ontstaan om in de plaats van een klassieke molen ook een moderne energiebron uit De Bilt op te nemen).

Bijgaand het artikel in de 'Biltsche Courant' over het kwartetspel (klik).

31 augustus 2017

"Neighbours": tribute-concert op Kunstmarkt

 

De Bilt – A tribute to Norbert

De band "Neighbours", bestaande uit docenten van De Werkplaats en het Nieuwe Lyceum, maakte vorig jaar tijdens Kunstmarkt De Bilt hun debuut. Grootste plannen waren er. Het doel van de band was een scholenfestival met De Werkplaats, Het Nieuwe Lyceum, Groenhorst College en ONS. 'Het moet gewoon lukken', aldus Norbert Sparnaay en Ingmar de Jong vorig jaar in een interview. Het optreden van de band op het podium van Kunstmarkt De Bilt was een groot succes! En dan ineens komt er ruim twee maanden later het ongelooflijke bericht dat Norbert Sparnaay is overleden. Slechts 54 jaar oud.

 
 

De voorbereidingen voor de 2017-editie van Kunstmarkt De Bilt zijn in volle gang als de band zich meldt met het idee voor een eerbeton aan hun vriend en bandlid. Bastiaan, de zoon van Norbert en zelf muzikant, speelt en zingt mee in deze ‘Tribute to Norbert’.

Hoe toepasselijk in het thema van deze Kunstmarkt: Vriendschap. Vrienden voor het leven, op goede en slechte momenten, met en voor elkaar, ook als één van de vrienden er niet meer bij kan zijn.

"Neighbours" speelt, samen met Bastiaan, op vrijdagavond 8 september om 20.45 uur op het hoofdpodium in het Van Boetzelaerpark. ‘A tribute to Norbert’: een vader, docent, vriend ….

http://kunstmarktdebilt.nl/neighbours/

Zie ook het artikel van vorig jaar voor achtergronden over "Neighbours".

6 juli 2017

Uitslag Examens

De slagingspercentages (na het 2e tijdvak) zijn:

VMBO 98 %

HAVO 92 %

VWO 94 % 

 

Hier zijn de lijsten van geslaagden:

Vmbo

Havo

Vwo

en

Vavo

 

 

Allemaal hartelijk gefeliciteerd!

7 juni 2017

De WP en de scholeksters: een duurzame relatie

 

De scholeksters of eigenlijk schooleksters, onze trouwe gasten (of zijn wij bij hen te gast?) zijn weer terug met een nieuwe ‘leg’. In het weekbericht van een paar teams heeft hierover iets gestaan. Hierbij voor iedereen. Met dank aan Thimo Jansen voor de foto uit zijn weekbericht.

5 juni 2017

De WP in "Op weg naar Energieneutraal"

Mede geïnspireerd door Kees Boeke’s opvattingen over de plaats van de mens in het heelal en wat dit betekent voor onze omgang met de planeet en met elkaar is De Werkplaats één van de medeondertekenaars van het Bilts Energieakkoord: het streven om in de Gemeente De Bilt in 2030 energieneutraal te zijn. Dit komt neer op: evenveel energie opwekken als verbruiken. Dit zou dan ook voor De Werkplaats gaan gelden. Door te ondertekenen hebben we beloofd hier onze bijdrage aan te leveren.

lees verder
9 mei 2017

Ardennenweek Vmbo-3 2017

Vmbo-3 is de afgelopen week (wk18/2017) weer naar de Ardennen geweest: veel lol, weinig slaap, enge dingen doen, teambuilding en heel veel plezier

 

29 maart 2017

WP bezoekt de INKTAAP-slotdag

 

De Boekenclub van de Werkplaats bezoekt de INKTAAP-slotdag in Antwerpen.
Daar werd op 15 maart de winnaar van de Inktaap-literatuurprijs bekendgemaakt.

lees verder
21 maart 2017

DOX met vmbo-3 werkers

In deze politiek roerige tijden kwam DOX als geroepen. DOX en de vmbo3 werkers van team 2 zijn samen aan de slag gegaan met het thema; verzet en revolutie. "Waar verzet jij je nu nog tegen, waar ga jij voor protesteren?".
De aftrap was al in januari toen we met alle werkers naar de voorstelling 'The future aint what it used to be' – in theater Kikker zijn geweest.

Vorig week dinsdag tot en met vrijdag gingen ze verder met workshops; hiphop-theater, documentaire maken, zang en spel en dans.

lees verder
14 maart 2017

Nominatie voor profielwerkstukken

Drie werkers uit vwo, Bart van Beerschoten, Laura de Valk & Anne-Kris Koomen, zijn genomineerd voor het 'Rijksmuseum Junior Fellowship'.

Het 'Rijksmuseum Junior Fellowship' is de jaarlijkse profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo-leerlingen, georganiseerd in samenwerking met de NTR.
Met die prijs wil het Rijksmuseum leerlingen enthousiasmeren voor Kunst & Geschiedenis.

lees verder
16 januari 2017

Project examenklas vmbo

 

Werkers van de vmbo-4 examenklas tekenen hebben woensdag 11 januari 2017 graffiti gespoten op het busje van loodgietersbedrijf Jan van der Poel.
Alle werkers hebben eerst een ontwerp gemaakt en gepresenteerd aan de klas. Na een stemming werd besloten dat deze twee ontwerpen op het busje zouden komen.
Graffiti kunstenaar en HKU-student Krijn Kroes heeft hierbij geholpen.

 
 

Dit is een gezamenlijk artikel.
19 december 2016

Gedachtegoed

De Powers of Ten in het Geofort

 

Het Geofort in Herwijnen is een forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie, van oude maar ook moderne geo-technieken.
Eén van de ruimtes gaat over de Powers of Ten:  in een projectie wordt vanaf het fort uitgezoomd naar het verste plekje in het heelal en daarna weer terug en vervolgens het lichaam in tot het kleinste deel van het lichaam.

lees verder
16 november 2016

Euroscola in Straatsburg

 

Woensdag 12 oktober 2016 zijn er een aantal werkers uit de teams 2, 5 en 6 met wat medewerkers naar het Europees Parlement in Straatsburg geweest.
Natuurlijk wilden wij alle werkers in hun eigen woorden laten vertellen hoe zij die reis hebben ervaren. Er is echter een keuze gemaakt, omdat het anders ècht te lang zou worden.

lees verder
31 oktober 2016

Reanimatie-clinic

 

Woensdag 26 oktober 2016 is er, net als vorig jaar, een reanimatie-clinic voor werkers geweest in de sporthal (dit keer werkers van Vmbo-4).
Het is een project van de gezonde school in combinatie met de gymsectie, vandaar dat dit dan ook gebeurt tijdens de gymlessen. De docenten die dit geven zijn studenten geneeskunde, fysiotherapie etc. en zijn aangesloten bij de groep "taskforce". Het idee is dat alle werkers van de 2e t/m de 4e klas deze clinic krijgen en het is de bedoeling dat zij dit drie maal gedurende hun schoolperiode doen. Vmbo-4 is voor de kerstvakantie aan de beurt, omdat zij na de vakantie geen gymles meer hebben. De rest van de groepen komen het tweede gedeelte van het jaar aan bod.

7 oktober 2016

Themaweek vluchtelingen: 26-30 september 2016

 

“Na Na Morro! Nee, Nee, Niet Gaan!”

Uit het lied dat Monir en Nariman zongen tijdens de voorstelling over hun vluchtverhaal.

Dertien blokken hebben telkens zo’n 150 tot 200 werkers in de Grote Zaal geluisterd naar verhalen, gedichten, muziek, lezingen en debatten. Er werden hele goede, indringende vragen gesteld en door vele werkers werd opgemerkt: “Dit wist ik helemaal niet!”
Het vorige schooljaar werd tijdens een studiedag de wens geuit dat de Werkplaats de komende tijd meer aandacht gaat besteden aan ‘wij en de wereld om ons heen’. Er werd gesproken over het nieuw leven inblazen van de ooit fameuze werkgroep ‘school en maatschappij’. De week van 26 t/m 30 september hebben we de aftrap gegeven met de themaweek waarin vluchtelingen centraal stonden. Wendie heeft inmiddels een groep medewerkers benaderd die deel gaan nemen aan de werkgroep ‘school en maatschappij 2.0’.

lees verder
Dit is een gezamenlijk artikel.
10 september 2016

Jeroen Croes nieuwe rector

 

Deze brief van Jeroen (klik) stuurden we 1 september, de dag van de officiële ingang van zijn benoeming, naar alle werkers en hun ouders/verzorgers.

lees verder
29 juli 2016

Uitslag Examens

De definitieve uitslag 2016 is er:

VMBO 98%

HAVO 88%

VWO 94%

 

Hier zijn de lijsten van geslaagden:

 

Vmbo

Havo

Vwo

en

Vavo

Dit is een gezamenlijk artikel.
8 juli 2016

Nieuw reünie materiaal

Zie het nieuwe filmpje over de reünie:

Zie ook het andere uitgebreidere artikel over de reünie (KLIK).

30 juni 2016

Uitwisseling ISK en WP havo 4

 

Woensdag 22 juni 2016 zijn 30 leerlingen van de Internationale schakelklas bij ons op bezoek geweest voor een uitwisseling met de MAW-klas Havo 4.

De 6 werkers die een dag eerder op de ISK waren geweest, kwamen heel enthousiast vertellen over de leerlingen en de school.

lees verder
Dit is een gezamenlijk artikel.
24 juni 2016

Reünie WP 90

Uit de "Biltsche Courant" van 6 juni 2016 

"Someone left the cake out in the rain... " En dan zijn we zoveel jaar verder en is er weer de grote reünie van mijn middelbare school, waar niks middelmatigs aan was behalve mijn eindlijst en wordt de hitte van de dag voor even weggespoeld door een malse regenbui. Gisteren, hier op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Strepen door de tijd; 35 tot 40 jaar inmiddels achter ons. Halve mensenlevens, hele glazen. "Ben jij niet Cees?" De geur van Timotei-shampoo was even terug als van je eerste vriendinnetje, ja ook hier. Een band speelt Eagles en MacArthur Park en reikt tot aan de bosrand. "We share a past". Elke gesprek een herinnering. Aan dat schoolkamp in Kasteel Vaeshartelt (Maastricht), aan alles eigenlijk. Hoe we als 16-jarigen in onze Wrangler-spijkerbroek Carpe Diem leerden tussen duizenden graven op Margraten en we dat geen dag meer zouden vergeten. "Spring was never waiting for us".

Bovenstaande terugblik van oud-werker Cees Molenaars op de reünie-facebookpagina geeft de sfeer van de dag goed weer.

 

Het fraaie weer en het “Buiten-Festival” lokten de meeste van de 750 oud-werkers en (oud-)medewerkers al snel naar buiten. Hier vonden bijzondere ontmoetingen plaats en werd eindeloos bijgepraat. Met een lekker hapje en drankje werd er genoten van de optredens van muziekgroepen, die allen op enig moment in de geschiedenis van de WP een muzikale hoofdrol vervulden. En toen op zeker moment een stevige regenbui zich boven Bilthoven ontlaadde, wist dé rockband van de jaren ’70 deze met hun formidabele “Who stops the rain” in 5 minuten te beteugelen!

lees verder
10 juni 2016

Graffitiworkshop Vwo-5

Afgelopen vrijdag, 10 juni 2016, heeft Constance in blok 2 een gastles van een graffiti kunstenaar voor haar VWO-5 groep georganiseerd. In deze les zijn de wanden van de medewerkersfietsenstalling met graffitikunst bewerkt. De werkers hebben elk een letter ontworpen en op de muur gespoten. De graffitikunstenaar heeft er daarna een geheel van gemaakt. Het resultaat is hieronder te zien. Hopelijk dat de medewerkers na het stallen van hun fiets nu met nog meer plezier aan het werk gaan.

 
 

10 juni 2016

"Een gezonder De Bilt in 2040"

 

'Samen voor De Bilt' organiseerde donderdag 9 juni 2016 een bijzondere bijeenkomst met scholieren van de Werkplaats, ouderen, vertegenwoordigers van de 'WMO adviesraad', een huisarts, professionals van 'De Bilthuysen', 'Reinaerde', 'Vitras', 'MENS De Bilt' en namens de gemeente wethouder Anne Brommersma.
Tijdens dit evenement speelde het gezelschap het RIVM-spel "Een gezonder Nederland in 2040".

lees verder
9 juni 2016

Nieuwe bewoner WP (wezel Piet?)

Dat het goed toeven is de Werkplaats weten wij allen maar al te goed, maar inmiddels heeft ook de wezel dat ontdekt. Een van onze vmbo-3 werkers maakte deze foto’s vorige week overdag door het glas naar de binnentuin. Welkom, wezel!

Henk Zijlstra

 
 

9 juni 2016

Oude bewoners WP

De Scho(o)leksters

De familie Scholekster loopt op het moment dat ik dit schrijf voor mijn raam langs. Toch steeds weer bijzonder dat deze vogels zonder dat wij er iets aan hebben hoeven te doen van de oude school naar de nieuwe school zijn verhuisd en ieder jaar hun jongen aan ons komen tonen.

Jos Heuer

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.