30
30 mei 2017

Vacature medewerker aardrijkskunde

We zoeken per 21 augustus 2017 een enthousiaste en betrokken collega voor de volgende functie:

Lesgevend medewerker aardrijkskunde
0,6 FTE

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor ca. 4 maanden i.v.m. vervanging. De functie wordt beloond in schaal LB. Voor deze functie is een 2e graads bevoegdheid vereist.

Voor verdere informatie klik

23 mei 2017

Vacature medewerker Wiskunde

We zoeken per 21 augustus 2017 een enthousiaste en betrokken collega voor de volgende functie:

Lesgevend medewerker Wiskunde
0,9 FTE

Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt beloond in schaal LB. Voor deze functie is een 2e graads bevoegdheid vereist.

Voor verdere informatie klik

22 mei 2017

Vacature medewerker Lichamelijke Opvoeding

We zoeken per 21 augustus 2017 een enthousiaste en betrokken collega voor de volgende functie:

Lesgevend medewerker Lichamelijke Opvoeding
0,8 FTE

Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling. De functie wordt beloond in schaal LB. Voor deze functie is een 1e graads bevoegdheid vereist. We staan ook open voor invulling van deze functie op basis van twee medewerkers met een kleinere werktijdfactor.

Voor verdere informatie klik

18 mei 2017

Vacature medewerker Duits

We zoeken per 20 augustus 2017 een enthousiaste en betrokken collega voor de volgende functie:

Lesgevend medewerker Duits
0,9 FTE

Het betreft een tijdelijke aanstelling van een half jaar i.v.m. vervanging wegens zwangerschapsverlof. De functie wordt beloond in schaal LB. Voor deze functie is een 1e graads bevoegdheid vereist.

Voor verdere informatie klik

18 mei 2017

Vacature medewerker Engels

We zoeken per 20 augustus 2017 een enthousiaste en betrokken collega voor de volgende functie:

Lesgevend medewerker Engels
0,6 FTE

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor ca. 4 maanden i.v.m. vervanging wegens zwangerschapsverlof. De functie wordt beloond in schaal LB. Voor deze functie is een 1e graads bevoegdheid vereist.

Voor verdere informatie klik

Dit is een gezamenlijk artikel.
11 mei 2017

Thema-avond Ouderraad

Op dinsdagavond 13 juni is de tweede thema-avond van de Ouderraad. Het onderwerp is:

"Doen is de beste manier van denken"

Zie de uitnodiging voor meer informatie.

De kaartjes zijn op te halen vanaf 15 mei bij de resp. recepties van het Primair- en Voortgezet Onderwijs.

5 april 2017

Musical in de schouwburg!

"Midzomernachtsdroom"

Het is voor de mensen die deze -op school uitverkochte- musical moesten missen toch nog fijn dat er een voorstelling komt in de Utrechtse Schouwburg

maandag 26 juni om 20:00 uur.

Zie hier het artikel over deze voorstelling (klik) 

31 maart 2017

Leslokaal te huur

Rechts van de ingang van het terrein van het Basisonderwijs ligt ‘De Buitenplaats’. Het is een nieuw, groot leslokaal (75 m2) met 36 tafeltjes en stoelen, een bureau voor de medewerker en ICT-voorzieningen (Activ Bord en Wifi). Het is als een zelfstandige eenheid te gebruiken.

Dit lokaal kan iedere dag na schooltijd (16.00 uur), ’s avonds en in het weekend gehuurd worden voor langere aaneengesloten periodes. Geen incidentele verhuur.

Nadere informatie is telefonisch of per mail te verkrijgen bij Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering.

Telefoon Werkplaats Voortgezet Onderwijs: 030-2282841
Mail: j.heuer@wpkeesboeke.nl 

9 mei 2017

Ardennenweek Vmbo-3 2017

Vmbo-3 is de afgelopen week (wk18/2017) weer naar de Ardennen geweest: veel lol, weinig slaap, enge dingen doen, teambuilding en heel veel plezier

 

1 mei 2017

DOX + ABC voorstelling Händel It

 

DOX en het Amsterdam Bach Consort o.l.v. Niek Idelenburg werken momenteel samen aan een supermooie en unieke voorstelling in Tivoli Vredenburg op 16 mei in de grote zaal 19.30 uur.

Orkest, koor, en jonge scholieren maken kennis met Israel of Egypt van Händel. Van onze school dansen een paar werkers uit team 3 mee.

Kaartjes zijn te koop via de website van Tivoli of aan de kassa.

Met kortingscode ABCDOX17 kost een kaartje 10 euro (i.p.v. 18) voor volwassenen en 7,50 voor jongeren.

Komt allen, het zal zeer de moeite waard zijn!

Zie hier de achterzijde van de flyer:

 

1 mei 2017

Diner voor het goede doel

Zie hier het artikel uit 'De Vierklank' over het diner dat was georganiseerd door de werkers van team 7 voor de Rotary, waarvan de opbrengst naar de stichting "Red een Kind" is gegaan...

 

29 maart 2017

WP bezoekt de INKTAAP-slotdag

 

De Boekenclub van de Werkplaats bezoekt de INKTAAP-slotdag in Antwerpen.
Daar werd op 15 maart de winnaar van de Inktaap-literatuurprijs bekendgemaakt.

lees verder
21 maart 2017

DOX met vmbo-3 werkers

In deze politiek roerige tijden kwam DOX als geroepen. DOX en de vmbo3 werkers van team 2 zijn samen aan de slag gegaan met het thema; verzet en revolutie. "Waar verzet jij je nu nog tegen, waar ga jij voor protesteren?".
De aftrap was al in januari toen we met alle werkers naar de voorstelling 'The future aint what it used to be' – in theater Kikker zijn geweest.

Vorig week dinsdag tot en met vrijdag gingen ze verder met workshops; hiphop-theater, documentaire maken, zang en spel en dans.

lees verder
14 maart 2017

Nominatie voor profielwerkstukken

Drie werkers uit vwo, Bart van Beerschoten, Laura de Valk & Anne-Kris Koomen, zijn genomineerd voor het 'Rijksmuseum Junior Fellowship'.

Het 'Rijksmuseum Junior Fellowship' is de jaarlijkse profielwerkstukprijs voor talentvolle vwo-leerlingen, georganiseerd in samenwerking met de NTR.
Met die prijs wil het Rijksmuseum leerlingen enthousiasmeren voor Kunst & Geschiedenis.

lees verder
16 januari 2017

Project examenklas vmbo

 

Werkers van de vmbo-4 examenklas tekenen hebben woensdag 11 januari 2017 graffiti gespoten op het busje van loodgietersbedrijf Jan van der Poel.
Alle werkers hebben eerst een ontwerp gemaakt en gepresenteerd aan de klas. Na een stemming werd besloten dat deze twee ontwerpen op het busje zouden komen.
Graffiti kunstenaar en HKU-student Krijn Kroes heeft hierbij geholpen.

 
 

Dit is een gezamenlijk artikel.
19 december 2016

Gedachtegoed

De Powers of Ten in het Geofort

 

Het Geofort in Herwijnen is een forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie, van oude maar ook moderne geo-technieken.
Eén van de ruimtes gaat over de Powers of Ten:  in een projectie wordt vanaf het fort uitgezoomd naar het verste plekje in het heelal en daarna weer terug en vervolgens het lichaam in tot het kleinste deel van het lichaam.

lees verder
16 november 2016

Euroscola in Straatsburg

 

Woensdag 12 oktober 2016 zijn er een aantal werkers uit de teams 2, 5 en 6 met wat medewerkers naar het Europees Parlement in Straatsburg geweest.
Natuurlijk wilden wij alle werkers in hun eigen woorden laten vertellen hoe zij die reis hebben ervaren. Er is echter een keuze gemaakt, omdat het anders ècht te lang zou worden.

lees verder
31 oktober 2016

Reanimatie-clinic

 

Woensdag 26 oktober 2016 is er, net als vorig jaar, een reanimatie-clinic voor werkers geweest in de sporthal (dit keer werkers van Vmbo-4).
Het is een project van de gezonde school in combinatie met de gymsectie, vandaar dat dit dan ook gebeurt tijdens de gymlessen. De docenten die dit geven zijn studenten geneeskunde, fysiotherapie etc. en zijn aangesloten bij de groep "taskforce". Het idee is dat alle werkers van de 2e t/m de 4e klas deze clinic krijgen en het is de bedoeling dat zij dit drie maal gedurende hun schoolperiode doen. Vmbo-4 is voor de kerstvakantie aan de beurt, omdat zij na de vakantie geen gymles meer hebben. De rest van de groepen komen het tweede gedeelte van het jaar aan bod.

7 oktober 2016

Themaweek vluchtelingen: 26-30 september 2016

 

“Na Na Morro! Nee, Nee, Niet Gaan!”

Uit het lied dat Monir en Nariman zongen tijdens de voorstelling over hun vluchtverhaal.

Dertien blokken hebben telkens zo’n 150 tot 200 werkers in de Grote Zaal geluisterd naar verhalen, gedichten, muziek, lezingen en debatten. Er werden hele goede, indringende vragen gesteld en door vele werkers werd opgemerkt: “Dit wist ik helemaal niet!”
Het vorige schooljaar werd tijdens een studiedag de wens geuit dat de Werkplaats de komende tijd meer aandacht gaat besteden aan ‘wij en de wereld om ons heen’. Er werd gesproken over het nieuw leven inblazen van de ooit fameuze werkgroep ‘school en maatschappij’. De week van 26 t/m 30 september hebben we de aftrap gegeven met de themaweek waarin vluchtelingen centraal stonden. Wendie heeft inmiddels een groep medewerkers benaderd die deel gaan nemen aan de werkgroep ‘school en maatschappij 2.0’.

lees verder
Dit is een gezamenlijk artikel.
10 september 2016

Jeroen Croes nieuwe rector

 

Deze brief van Jeroen (klik) stuurden we 1 september, de dag van de officiële ingang van zijn benoeming, naar alle werkers en hun ouders/verzorgers.

lees verder
29 juli 2016

Uitslag Examens

De definitieve uitslag 2016 is er:

VMBO 98%

HAVO 88%

VWO 94%

 

Hier zijn de lijsten van geslaagden:

 

Vmbo

Havo

Vwo

en

Vavo

Dit is een gezamenlijk artikel.
8 juli 2016

Nieuw reünie materiaal

Zie het nieuwe filmpje over de reünie:

Zie ook het andere uitgebreidere artikel over de reünie (KLIK).

30 juni 2016

Uitwisseling ISK en WP havo 4

 

Woensdag 22 juni 2016 zijn 30 leerlingen van de Internationale schakelklas bij ons op bezoek geweest voor een uitwisseling met de MAW-klas Havo 4.

De 6 werkers die een dag eerder op de ISK waren geweest, kwamen heel enthousiast vertellen over de leerlingen en de school.

lees verder
Dit is een gezamenlijk artikel.
24 juni 2016

Reünie WP 90

Uit de "Biltsche Courant" van 6 juni 2016 

"Someone left the cake out in the rain... " En dan zijn we zoveel jaar verder en is er weer de grote reünie van mijn middelbare school, waar niks middelmatigs aan was behalve mijn eindlijst en wordt de hitte van de dag voor even weggespoeld door een malse regenbui. Gisteren, hier op de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Strepen door de tijd; 35 tot 40 jaar inmiddels achter ons. Halve mensenlevens, hele glazen. "Ben jij niet Cees?" De geur van Timotei-shampoo was even terug als van je eerste vriendinnetje, ja ook hier. Een band speelt Eagles en MacArthur Park en reikt tot aan de bosrand. "We share a past". Elke gesprek een herinnering. Aan dat schoolkamp in Kasteel Vaeshartelt (Maastricht), aan alles eigenlijk. Hoe we als 16-jarigen in onze Wrangler-spijkerbroek Carpe Diem leerden tussen duizenden graven op Margraten en we dat geen dag meer zouden vergeten. "Spring was never waiting for us".

Bovenstaande terugblik van oud-werker Cees Molenaars op de reünie-facebookpagina geeft de sfeer van de dag goed weer.

 

Het fraaie weer en het “Buiten-Festival” lokten de meeste van de 750 oud-werkers en (oud-)medewerkers al snel naar buiten. Hier vonden bijzondere ontmoetingen plaats en werd eindeloos bijgepraat. Met een lekker hapje en drankje werd er genoten van de optredens van muziekgroepen, die allen op enig moment in de geschiedenis van de WP een muzikale hoofdrol vervulden. En toen op zeker moment een stevige regenbui zich boven Bilthoven ontlaadde, wist dé rockband van de jaren ’70 deze met hun formidabele “Who stops the rain” in 5 minuten te beteugelen!

lees verder
10 juni 2016

Graffitiworkshop Vwo-5

Afgelopen vrijdag, 10 juni 2016, heeft Constance in blok 2 een gastles van een graffiti kunstenaar voor haar VWO-5 groep georganiseerd. In deze les zijn de wanden van de medewerkersfietsenstalling met graffitikunst bewerkt. De werkers hebben elk een letter ontworpen en op de muur gespoten. De graffitikunstenaar heeft er daarna een geheel van gemaakt. Het resultaat is hieronder te zien. Hopelijk dat de medewerkers na het stallen van hun fiets nu met nog meer plezier aan het werk gaan.

 
 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.