24

"Een gezonder De Bilt in 2040"

 

'Samen voor De Bilt' organiseerde donderdag 9 juni 2016 een bijzondere bijeenkomst met scholieren van de Werkplaats, ouderen, vertegenwoordigers van de 'WMO adviesraad', een huisarts, professionals van 'De Bilthuysen', 'Reinaerde', 'Vitras', 'MENS De Bilt' en namens de gemeente wethouder Anne Brommersma.
Tijdens dit evenement speelde het gezelschap het RIVM-spel "Een gezonder Nederland in 2040".

 

Het RIVM, partner van 'Samen voor De Bilt', heeft zijn kennis over de gezondheid en zorg in Nederland vertaald in dit gezondheidsspel op basis van vier scenario’s: "Iedereen doet mee", "Heft in eigen handen", "Op en top gezond" en "Gezonde welvaart". Met deze scenario`s werd vervolgens gespeeld. De groep kreeg de opdracht 'om de verschillen in gezondheid tussen rijk en arm in 2040 te verkleinen'. In drie speelrondes werden maatregelen gekozen die volgens de deelnemers daarvoor het beste zijn. Al pratende kwamen allerlei meningen en ideeën boven water.

Werkers van team 7 hebben aan deze bijeenkomst deelgenomen. Marijn Backer was er bij aanwezig. Zowel van Marijn als van de kant van 'Samen voor de Bilt' is bericht dat de bijdrage van de werkers een bijzondere indruk heeft gemaakt.

 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.