24

Expositie Duurzaamheid en Voedsel op Griftsteede

 

Uitnodiging voor de opening van de expositie 'Duurzaamheid en Voedsel' op Griftsteede


De expositie is het eindresultaat van het project 'Duurzaamheid en Voedsel', waarin 'Utrecht Natuurlijk' samenwerkt met Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven. Griftsteede vindt het belangrijk om (jonge) kunstenaars die zich bezig houden met natuur, milieu en duurzaamheid een podium te bieden.

De leerlingen van Vwo-6 van de Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven hebben op een creatieve manier hun visie op het actuele onderwerp duurzaamheid en voedsel verbeeld. Ze hebben inspiratie opgedaan tijdens een presentatie over duurzame kunst door kunstenares Karin Baumans en een workshop over duurzaamheid van voedsel door adviseur natuur- en milieucommunicatie Jessica van Essen van 'Utrecht Natuurlijk'.
De kunstwerken zijn er in een grote verscheidenheid; van klein tot groot, van 2d tot 3d, de ene van papier de ander van blik, maar allemaal met het doel om een boodschap over te brengen. De leerlingen hopen met hun ernstige, pijnlijke, ironische en luchtige kunstwerken te inspireren en tot denken aan te zetten.

Je bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie ‘Duurzaamheid en Voedsel’ op woensdag 4 oktober om 16.00 uur op Griftsteede. De expositie is t/m 10 december te zien op Griftsteede, de stadsboerderij van 'Utrecht Natuurlijk' in het Griftpark.

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.