25

Deze week

Iedere week vind je hier nieuwsberichten. Na een week kun je alle berichten weer terugvinden bij eerder.

Scroll in deze week wel naar beneden voor alle berichten van deze week.

Musical in de schouwburg!

"Midzomernachtsdroom"

Het is voor de mensen die deze -op school uitverkochte- musical moesten missen toch nog fijn dat er een voorstelling komt in de Utrechtse Schouwburg

maandag 26 juni om 20:00 uur.

Zie hier (klik) nog weer even de aankondiging van deze voorstelling op school

Paas- & Tulpvakantie 2017

Velen is het al opgevallen: de Paas- & Tulpvakanties in dit schooljaar van het Voortgezet Onderwijs en het Basis Onderwijs lopen niet gelijktijdig.

Het VO heeft vakantie van 15 april t/tm met 30 april.
Het BO heeft vakantie van 22 april t/m 7 mei.

Dat is als volgt ontstaan:

De planning van het Voortgezet Onderwijs is gebaseerd op de planning van het Centraal Examen, zodat de werkers zich optimaal kunnen voorbereiden op hun examen.

De planning van het Basis Onderwijs is gebaseerd op de verplichte eindtoets waarvan de data ook landelijk zijn vastgesteld.

Landelijk is het dus zo dat de data van het eindexamen en deze eindtoets dit jaar niet op elkaar zijn afgestemd.

Voor ons als 'één Werkplaats Kindergemeenschap' extra onhandig. Helaas hebben we hier niets aan kunnen veranderen.

DOX met vmbo-3 werkers

In deze politiek roerige tijden kwam DOX als geroepen. DOX en de vmbo3 werkers van team 2 zijn samen aan de slag gegaan met het thema; verzet en revolutie. "Waar verzet jij je nu nog tegen, waar ga jij voor protesteren?".
De aftrap was al in januari toen we met alle werkers naar de voorstelling 'The future aint what it used to be' – in theater Kikker zijn geweest.

Vorig week dinsdag tot en met vrijdag gingen ze verder met workshops; hiphop-theater, documentaire maken, zang en spel en dans.

lees verder

PWS-prijs Rijksmuseum!

 

Zoals een eerder artikel al had aangekondigd dongen Anne-Kris Koomen, Laura de Valk en Bart van Beerschoten uit vwo-6 mee naar de 'Rijksmuseum Junior Fellowship'-prijs en...   ze hebben gewonnen!
Zij hebben een profielwerkstuk geschreven dat bestaat uit een verslag van hun literair en historisch onderzoek én zij hebben een historische roman geschreven en uitgegeven: De Opdracht.

lees verder

Bezoek Koerdische onderwijsdelegatie

Onderwijsdelegatie uit Rojava bezoekt de WP

 

Dinsdag 7 maart bracht een Koerdische onderwijsdelegatie een werkbezoek aan de Werkplaats. De minister van Onderwijs Semira Heceli en haar twee onderwijscollega’s Yisra Derwiz en Rubar Mihemed waren tien dagen in Nederland om enkele onderwijsinstellingen te bezoeken. Zij wilden zich laten inspireren door scholen die aandacht hebben voor gelijkwaardigheid en democratisering. Tevens willen zij aandacht vragen voor de situatie in Noord-Syrië. Jodi Liefhebber van Stichting Altruïsm heeft deze mensen uitgenodigd en nam hen mee naar Bilthoven.

lees verder
Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.