24

Deze week

Iedere week vind je hier nieuwsberichten. Na een week kun je alle berichten weer terugvinden bij eerder.

Scroll in deze week wel naar beneden voor alle berichten van deze week.

Open Dagen

De jaarlijkse Open Dagen van het Voortgezet Onderwijs in 2018 zullen zijn op:

26
jan
van 19:30 tot 21:30 uur
(vanaf 19:00 uur zijn kinderen en ouders van het eigen WP-BasisOnderwijs welkom).
27
jan
van 9:30 tot 13:30 uur 

Expositie Duurzaamheid en Voedsel op Griftsteede

 

Uitnodiging voor de opening van de expositie 'Duurzaamheid en Voedsel' op Griftsteede


De expositie is het eindresultaat van het project 'Duurzaamheid en Voedsel', waarin 'Utrecht Natuurlijk' samenwerkt met Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven. Griftsteede vindt het belangrijk om (jonge) kunstenaars die zich bezig houden met natuur, milieu en duurzaamheid een podium te bieden.

lees verder

Leslokaal te huur

Rechts van de ingang van het terrein van het Basisonderwijs ligt ‘De Buitenplaats’. Het is een nieuw, groot leslokaal (75 m2) met 36 tafeltjes en stoelen, een bureau voor de medewerker en ICT-voorzieningen (Activ Bord en Wifi). Het is als een zelfstandige eenheid te gebruiken.

Dit lokaal kan iedere dag na schooltijd (16.00 uur), ’s avonds en in het weekend gehuurd worden voor langere aaneengesloten periodes. Geen incidentele verhuur.

Nadere informatie is telefonisch of per mail te verkrijgen bij Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering.

Telefoon Werkplaats Voortgezet Onderwijs: 030-2282841
Mail: j.heuer@wpkeesboeke.nl 

Project “Pronkstukken”

 

Maandag, dinsdag en woensdag 4 tot en met 6 december 2017 gaan 65 werkers met muziek in hun pakket uit Vmbo-4, Havo-4 en Vwo-5, aan het werk in Vredenburg. Dat in het kader van "Pronkstukken".
Zij zullen in deze drie dagen een nieuwe compositie gaan maken in Cloud Nine met als uitgangspunt de 2de symfonie van Van Beethoven welke op 8 december door het Residentie Orkest zal worden uitgevoerd.

lees verder

Profielwerkstuk: Benefietmiddag

 

Pippa van Olst, Max Peerlings, Nehria Marien en Mia Crous, hebben voor hun profielwerkstuk, afgelopen woensdag 15 november 2017, een benefietmiddag georganiseerd om geld in te zamelen voor 'Girls First'.
'Girls First' is een initiatief van Plan Nederland. Zij zetten zich in voor meisjes in ontwikkelingslanden, zodat ze recht hebben op onderwijs, bescherming, een toekomst en een stem.

Er waren kraampjes waar je hapjes, kleding en spullen kon kopen. Ook vonden er verschillende optredens plaats van medeleerlingen en ook van Douwe Bob.

 
 


De benefietmiddag was een groot succes! Ze hebben een mooi bedrag van € 535.= ingezameld.

PWS: 'Betekenisvol Leren'

Alex van Emst was directeur van de APS en hij heeft veel onderwijsmedewerkers geïnspireerd met zijn boekje “Koop een auto op de sloop”. De kern van zijn boodschap: laat leerlingen betekenisvol leren door te doen en te ervaren. In zijn voorbeeld: laat leerlingen een auto op de sloop kopen en zelf een plan maken en uitvoeren om daar een bruikbaar vervoermiddel van te maken.

 

In dat zelfde kader heeft Daan Wubbolts uit Havo-5, samen met Daan Korswagen en Bob van den Brink een profielwerkstuk met als thema: “Bouw een windmolen en zet deze op het dak van de school”.

lees verder
Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.