12

Deze week

Iedere week vind je hier nieuwsberichten. Na een week kun je alle berichten weer terugvinden bij eerder.

Scroll in deze week wel naar beneden voor alle berichten van deze week.

Brief over weersomstandigheden (ma 11 dec 2017)

Geachte ouders, verzorgers en werkers,

vandaag vroeger vrij

Vanochtend waren de weersomstandigheden nog redelijk, maar in de loop van de dag is een flink pak sneeuw voorspeld. We willen dat de huisreis veilig kan verlopen en daarom mogen werkers van het voortgezet onderwijs vanaf 12:30 uur naar huis. De school blijft wel open, voor werkers die pas later worden afgehaald.

Zojuist is door de schoolleiding besloten, gezien de hoeveelheid sneeuw die er nu al valt, om de werkers al vanaf 12:00 uur naar huis te laten gaan.

basisschool gewone schooltijden

De basisschool hanteert de gewone schooltijden. Veel van de werkers worden daar door de ouders gebracht en gehaald en de meesten reizen niet ver. In het geval dat u ook een kind op onze basisschool heeft en u uw kind op het voortgezet onderwijs dus om 12:00 uur wilt ophalen, dan kunt u natuurlijk ook gelijk het jongere kind meenemen. 

morgenochtend

Ook morgenochtend zal er wellicht nog verkeershinder zijn. Weerberichten duiden erop dat het sneeuwen dan gestopt is en dat het gaat dooien. We gaan ervan uit dat we morgen weer gewone tijden aanhouden. Ouders maken met hun kinderen natuurlijk zelf de afweging over de reis en het vervoersmiddel. 

afwezigheid of te laat melden

We merken dat sommige werkers zelf hun afwezigheid doorgeven. Wij vragen u met klem om berichten over te-laat of afwezigheid alleen door ouders/verzorgers te laten geven.

communicatie

Bij plotse veranderingen van de schooltijden, zullen we u altijd een mail sturen. Zo kunt u er zeker van zijn dat berichten van uw kind, zoals over 'sneeuwvrij', kloppen.

 
Namens de schoolleiding voortgezet onderwijs een vriendelijke groet,
Jeroen Croes

Vacature

Wij zijn op zoek naar een 

Technisch Onderwijs Assistent

Biologie (met scheikunde affiniteit) voor 0,8 fte 

Het betreft in een vacature met uitzicht op een vaste aanstelling na een positieve evaluatie aan het eind van het 1e jaar.

Zie voor meer informatie de volledige tekst (klik)

Open Dagen

De jaarlijkse Open Dagen van het Voortgezet Onderwijs in 2018 zullen zijn op:

26
jan
van 19:30 tot 21:30 uur
(vanaf 19:00 uur zijn kinderen en ouders van het eigen WP-BasisOnderwijs welkom).
27
jan
van 9:30 tot 13:30 uur 

De schoolwijzer...

de website voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8, en hun ouders. 

 

Als je belangstelling hebt voor de Werkplaats Kindergemeenschap vind je hier informatie over aanmelden, onze werkwijze en nog veel meer...

Leslokaal te huur

Rechts van de ingang van het terrein van het Basisonderwijs ligt ‘De Buitenplaats’. Het is een nieuw, groot leslokaal (75 m2) met 36 tafeltjes en stoelen, een bureau voor de medewerker en ICT-voorzieningen (Activ Bord en Wifi). Het is als een zelfstandige eenheid te gebruiken.

Dit lokaal kan iedere dag na schooltijd (16.00 uur), ’s avonds en in het weekend gehuurd worden voor langere aaneengesloten periodes. Geen incidentele verhuur.

Nadere informatie is telefonisch of per mail te verkrijgen bij Jos Heuer, directeur bedrijfsvoering.

Telefoon Werkplaats Voortgezet Onderwijs: 030-2282841
Mail: j.heuer@wpkeesboeke.nl 

Debatteam 3e prijs in Amsterdam

Zaterdag 9 december 2017 was het tijd voor het tweede toernooi van de "Benelux Debat Competitie". Deze keer ging de reis naar Amsterdam. Op het illustere Barlaeus Gymnasium nabij het Leidscheplein gingen we de strijd aan met 3 teams.

 De traditionele groepsfoto met jurylid Sofie Buesink (tweede van rechts)
en de twee prijswinnaars Flox en Suus (vooraan met trofee)

lees verder

PWS: toneelstuk voor het goede doel

In het kader van het eindexamen op 12 december zal er een toneelstuk voor het goede doel opgevoerd gaan worden.
Dit vindt plaats in de Grote Zaal van 17.30-19.00 uur.

PWS
Voor een profielwerkstuk hebben 4 werkers uit Havo 5 een toneelstuk gemaakt. Het toneelstuk is gebaseerd op een boek genaamd "Little Women", het is een waargebeurd verhaal over 4 meisjes die opgroeien tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Verschillende werkers van school zullen in het toneelstuk spelen.

lees verder

Project “Pronkstukken”

 

Maandag, dinsdag en woensdag 4 tot en met 6 december 2017 gingen 65 werkers met muziek in hun pakket uit Vmbo-4, Havo-4 en Vwo-5, aan het werk in Vredenburg. Dat in het kader van "Pronkstukken".
Zij hebben in deze drie dagen een nieuwe compositie gemaakt in Cloud Nine met als uitgangspunt de 2de symfonie van Van Beethoven welke op 8 december door het Residentie Orkest is uitgevoerd.
Zie hier een filmpje van het werk (klik)

lees verder
Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.