12

Bijeenkomst WP oud-werkersgemeenschap

 

Donderdagavond 15 juni vond in de Grote Zaal een bijzondere bijeenkomst plaats. De oud-werkergemeenschap had een tweegesprek georganiseerd tussen Robert Jan Westdijk (oud-werker, filmmaker) en Dana Linssen (oud-werker en NRC-filmrecensente). Aan de hand van filmfragmenten (o.a. uit "Phileine zegt sorry", "Zusje", "De Eetclub" en "Waterboys") heeft Robert Jan zijn ontwikkeling als filmer verteld, van zijn jaren op De Werkplaats (geïnspireerd door Francine en de musicalvoorstellingen en door de filmavonden met Mannus Goris), tot zijn contacten met zijn favoriete band uit de 80-er jaren ('De Waterboys') om toestemming te krijgen om hun muziek te gebruiken. Dana Linssen gaf vanuit haar deskundigheid een nadere toelichting bij de fragmenten.

Dit is een gezamenlijk artikel.

Tweede activiteit WP oudwerkergemeenschap


Boeiende ontmoeting met Dana Linssen, filmrecensent NRC, en Robert Jan Westdijk, filmregisseur van "Waterboys" (2016), met een borrel na.

Zie hier de uitnodigingsbrief

Dit is een gezamenlijk artikel.

Nieuwe bestuursleden Oud-werkersvereniging

 

In week twee van 2017 hebben nieuwe bestuursleden van de oud-werkersvereniging zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Hierbij een foto van onze beide oud-werkers Jim de Ruiter en Tomas Ehrencron terwijl ze tekenen.

Dit is een gezamenlijk artikel.

Uitnodiging bijeenkomst

Beste reünist

Ruim drie maanden geleden vond de vijfjaarlijkse reünie van de Werkplaats Kindergemeenschap plaats. Diezelfde dag werd door ons de gloednieuwe WP oud-werkergemeenschap gelanceerd, een vereniging die oud-werkers de unieke mogelijkheid biedt om onderdeel te blijven van de wereld die de Werkplaats heet. Hoewel je je destijds misschien niet voor de vereniging hebt ingeschreven, willen we je toch graag de mogelijkheid geven de sfeer ervan te proeven. Dit doen we middels onze eerste activiteit, 'Out of the Box', die open is voor zowel leden als niet-leden. Het zal een avond zijn waarop inspiratie wordt opgedaan, lekker wordt gegeten, en oude vrienden en vriendinnen elkaar weer zullen treffen. Verdere concrete informatie in de vorm van een beschrijving, programma en mogelijkheid tot aanmelden is te vinden in de bijgesloten uitnodiging. Na de betreffende avond hopen we je natuurlijk alsnog binnen onze vereniging te mogen verwelkomen, maar uiteraard zit je nergens aan vast.

We hopen je 10 november te zien. Zie hier de uitnodiging (klik)
Twijfel niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt! (maar 120 plekken)
Wil je je voor 10 oktober opgeven als je weet dat je komt?

Vriendelijke groeten,
Namens het bestuur van de WP oud-werkergemeenschap

Dit is een gezamenlijk artikel.

WP oudwerkergemeenschap

Na 90 jaar op zaterdag 4 juni 2016 om half twee is de WP oudwerkergemeenschap opgericht. Het doel van de vereniging is het creëren van een gemeenschap die op termijn een inspiratie en voeding kan vormen voor zijn haar eigen groei en mogelijkheden. Kennis en ervaring kan terug de school in komen en tegelijk kan de school als nest een inspiratie plek zijn om weer mee de wereld in te gaan. De Werkplaats wordt een duurzame kenniskringloop die volgens het lemniscaat model geeft en neemt en reflecteert.

Ben je oud werker of oud mede-werker? (mede = ook - werker)

Werk dan door aan de Werkplaats, doe mee!

Kijk op http://wpoudwerkers.nl/login/

of naar het filmpje hieronder en laat je overtuigen…

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.