12

Oud-(mede)werkers

Onze oud-werkers komen overal terecht. Een aantal van hen verkiezen een beroep waarmee ze in de media verschijnen. Met enige regelmaat geven zij aan dat ze zijn geworden wie ze zijn, mede met dank aan onze school. 

Ook de berichten van enkele oud-medewerkers vind je hier terug. 

3 oktober 2017

Oud-werker in tv-programma

 Flyer oud-werker
over haar leven na de WP

Olivia Conrads en haar man en wonen samen met hun kinderen, Kayla 13 jaar en Marlon 8 jaar, in het amazonegebied van Peru. Daar hebben ze een natuurbeschermingsproject opgezet: "Esperanza Verde | nature conservation". Een groot onderdeel van het project is het opvangcentrum voor wilde dieren. Daar vangen ze dieren op die in beslag genomen zijn in de illegale handel, of een tijd als huisdier gehouden zijn.
Floortje Dessing was in 2015 bij hun in Peru voor haar programma "Floortje naar het einde van de wereld".

lees verder
11 september 2017
30 mei 2017

Oud-hoofdconciërge Ton van Renswoude overleden

 

Op woensdag 24 mei is oud-hoofdconciërge Ton van Renswoude op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was al langer ziek en woonde in een verpleeghuis.

Ton is op dinsdag 30 mei 2017 in zijn woonplaats Houten begraven. Jos Heuer, Ron Bolten, Ron Woortman en Ton Wilschut waren daarbij namens de Werkplaats.

30 mei 2017

Documentaire "Passage"

Jascha de Wilde is oud-werker en heeft al heel wat bijzondere documentaires op haar naam staan. Ze is gefascineerd door 'kleine werelden'. Niet al haar documentaires hebben zo'n kleine wereld als thema, maar "Passage" beslist wel.

lees verder
12 mei 2017

In memoriam: Evert Jurriëns

 

Een kort in memoriam over oud-werker Evert Jurriëns, de zoon van (oud) medewerker Hilderie Jurriëns en vader van de werkers Hein (team 6) en Olivia (team 4). Evert heeft heel wat betekend voor de WP, o.a. voor de musical. Hij heeft belangeloos vier buitengewoon geestige stukken geschreven, waarvan er vorig jaar één gespeeld is, namelijk "Flink". Hij is zijn moeder voorgegaan in het schrijven van onvergetelijke musical scripts. Het musicalteam denkt erover volgend schooljaar (2018) een stuk van hem te hernemen.

Zie ook het artikel over Evert in het AD van 20 juni (klik)

lees verder
11 april 2017

"Wij waren werkers"

Interview met oud-werker Maarten Sielcken, gepubliceerd in 'Didactief' ter gelegenheid van 100 jaar Basisonderwijs: Klik hier

23 maart 2017

Oud-medewerker Jo de Bruin overleden

Bij deze gelegenheid werd door Jos Heuer een stukje in het infobulletin gezet:

 Om te vergroten "klik" in de tekst

10 maart 2017

Oud-werker kandidaatlid Tweede Kamer

Woensdag 8 maart 2017 stond dit artikel over oud-werker Mirthe Biemans in de Biltsche Courant. Zij is nu kandidaat-lid voor de PvdA in de Tweede Kamer.

 

19 december 2016

Monique Jansen

In het decembernummer van het 'Onderwijsblad' van de AOB werd ditmaal een artikel opgenomen over Monique Jansen:

 

Dit is een gezamenlijk artikel.
1 december 2016

Herdenking oud-medewerker

Tijdens de herdenking bij 'het kruis op de berg' aan de rand van Rhenen en Veenendaal van de fusillade van, onder andere, een oud-medewerker van de Werkplaats heeft Jos Heuer bloemen gelegd.
De vrouw van deze oud-medewerker, Betty Bausch-Polak, heeft voorafgaand aan deze herdenking een gastles geschiedenis gegeven op het Ichtus College en heeft daarna een koninklijke onderscheiding ontvangen.
Ze is door Jos Heuer uitgenodigd om ook naar de Werkplaats te komen.

Zie ook het artikel hierover van Jos Heuer op bladzijde 13 t/m 15 in de WP-krant (klik)

 

 Uit 'De Biltsche Courant' van 30 november 2016
 Uit 'De Vierklank' van 30 november 2016

22 november 2016

Babette van Veen over Francine

In het 'Onderwijsblad' van de AOb werd onlangs een artikel opgenomen waarin oud-werkers Franka Hummels en Diederik Jekel over hun schooltijd op de WP vertellen en met name over hun inspiratiebron.
Nu is Babette van Veen aan het woord over haar favoriete docente: alweer Francine...

 Flashback

23 september 2016

Dick van Voorst

 Zie hier het artikel over Dick van Voorst in "De Vierklank"

22 september 2016

Franka en Diederik over Francine

In het 'Onderwijsblad' van de AOb werd een artikel opgenomen waarin oud-werkers Franka Hummels en Diederik Jekel over hun schooltijd op de WP vertellen en met name over hun inspiratiebron.

 

12 september 2016

WP en HNL in "Neighbours"

 

Op vrijdagavond 9 september 2016 speelde in het van Boetzelaerpark bij de Kunstmarkt De Bilt de band de ‘Neighbours’ met medewerkers van Het Nieuwe Lyceum en De Werkplaats. Via Ingmar de Jong is deze combinatie tot stand gekomen en naast Ingmar speelden ook Peter Schreuder en Ton Wilschut mee. Het was een mooi optreden met veel belangstelling. Er waren ook veel medewerkers BO en VO.

Dit optreden is hopelijk een aanzet tot meer muzikale samenwerking tussen de leerlingen van beide scholen en misschien ook wel het ONS en het Groenhorst College. Gedacht wordt aan een scholenfestival.

Zie ook bijgaande krantenartikel:

 en een aantal foto's van dit optreden:

Neighbours
 
 
 
 

12 september 2016
8 juli 2016

Afscheid Henk Zijlstra

 

Vrijdagmiddag, 24 juni 2016, is op een mooie en bijzondere wijze door het netwerk waarin Henk – vaak namens de Werkplaats - actief is geweest afscheid van hem genomen.
In de Vierklank' en de Biltse Krant verschenen artikelen over deze bijeenkomst.
Ook de WP-krant van juni 2016 besteedt aandacht aan het vertrek van Henk (blz 18 t/m 21).
Donderdag 7 juli sloot Henk het schooljaar af en namen de medewerkers en Henk afscheid van elkaar. Ook de werkers gaven Henk die dag een mooie afscheidsgroet, zie maar in het onderstaande filmpje.

lees verder
31 mei 2016

Streetlab scoort met René Froger

Zie het artikel uit het Utrechts Nieuwsblad van 31 mei 2016

 

 

17 mei 2016

De reünie van de Oud-medewerkers maart 2016

Zie hier de foto's van de Oud-medewerkersreünie, die werd gehouden op 11 maart 2016 naar een idee van Jos Heuer en ter ere van zijn 40-jarig jubileum.

reunie_oudmw_mrt2016
 
 
 
 

8 april 2016

Oud-werker Tessa Jonge Poerink

 

Er zijn twee artikelen gepubliceerd over onze oud-werker Tessa Jonge Poerink. Ze volgde een opleiding aan het Arnhemse toneelschool ArtEZ en speelde al diverse rollen bij een aantal toneelgezelschappen.

De Volkskrant 30 maart 2016

NRC 07 april 2016

16 maart 2016

Taart voor 'onze' Willy

Zie hier het krantenartikel waarmee onze oud-medewerker Willy Siksma in het zonnetje werd gezet.

 

16 maart 2016

Oud-werkerdag met een record!

De mannen van 'Streetlab': Daan, Stijn, Jasper en Tim kwamen ook op hun oude WP en wilden dat ook uitdragen, ze verheugden zich erop hier te komen!

De schoolleiding wist er al van. Ze gingen een heel melig Guinnes record proberen te maken. Zoveel mogelijk high fives (handjeklap in de hoogte) in een minuut. En het is ze gelukt!
Er werd van tevoren een soort van parcours gemaakt, Daan ging op een punt in de hal staan in een leeuwenpak en een aantal werkers ging zo snel mogelijk langs hem met een high five.
Er zijn opnamen gemaakt en het wordt 7 april uitgezonden.

Zie hier een stukje van Regio TV De Bilt
http://regiotvdebilt.nl/nieuws/article/21302013/geslaagde-recordpoging-streetlab-bij-wp/

Zie hier ook een foto-impressie

Hi5_Streetlab
 
 
 
 

 

 

3 maart 2016

"Maestro!"

 

Heb je oud-werker Daan Boom gezien op weg naar de finale? (en de andere Streetlabbers en ouders trots in de zaal).
Uitzending gemist is een aanrader… 

http://www.npo.nl/maestro/28-02-2016/AT_2049582

15 januari 2016

Maartenspenning voor Ingmar Heytze

Eén van de onderdelen van de culturele zondag gisteren in Utrecht was een voorlezing door Ingmar Heytze uit zijn verzameld werk dat in april zal verschijnen. Tot zijn grote verrassing kreeg hij aan het eind van zijn presentatie van de burgemeester van Utrecht de Maartenspenning.
(zie het artikel uit het AD)

 

lees verder
4 januari 2016

Thore Roepman Student Lucht & Ruimtevaart

Oud-werker Thore Roepman is student Lucht & Ruimtevaart en maakt deel uit van het team van de TU-Delft dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van de zonne-energie-boot.

Zie hier het artikel uit 'De Vierklank' van 23 december 2015:

 

16 oktober 2015

"Streetlab" en de Gouden Televisier-Ring 2015

Onze oudwerkers, Daan, Stijn, Jasper en Tim die het televisieprogramma 'Streetlab' maken waren bij de laatste 3 genomineerden voor de Televizierring!!

"Onze oud-werkers Stijn, Daan, Jasper en Tim bereikten met hun Streetlab-producties de laatste ronde van de Televisier Ring. Hoe waardevol kan een breed netwerk zijn. Bij de finale-uitzending op 15 oktober zullen ze vast en zeker stralen" (infobulletin VO nr.7, wk 41-42 2015)

 Claartje & Francine wensen ze geluk op tv 

En gisteravond (donderdag 15 oktober dus) was het dan zover. De mannen waren bij de laatste 3 genomineerden en tijdens de rechtstreekse uitzending op NPO-1 te zien in een smoking!! 
Tijdens het gala werd ook de middelbare school aangehaald (onze WP, waar het eigenlijk allemaal is begonnen) en werd er een filmpje getoond, waarin onze Claartje en Francine de heren gelukwensten.

Het is natuurlijk geweldig in zo'n korte tijd al zover te komen.
Wanneer je niet weet over wie we het hebben, een link naar de NPO-site (klik) van 'Streetlab'. 

Zie ook de website-pagina over 'Streetlab': klik

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.