24

Beelden op de WP

 

In de scholen staat een aantal beelden gemaakt door kunstenaars die ons herinneren aan de geschiedenis van de school.

 Borstbeeld Kees

Een Bronzen beeld van de toen 70-jarige Kees Boeke, gemaakt in 1955 door de Haarlemse beeldhouwer Mari Andriessen (1897–1979), ook de maker van het grote monument “De Dokwerker” op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam. De ouders van de werkers hadden hem de opdracht gegeven tot het maken van het portret als eerbetoon aan Kees Boeke. Na vervaardiging werd het portret geplaatst tegen een wand in de hal van het pand van het Voortgezet Onderwijs van de Werkplaats Kindergemeenschap aan de Kees Boekelaan 10 in Bilthoven.

 

 

 Borstbeeld Betty

Een portret van Betty Boeke, echtgenote van Kees, gemaakt door Fokke de Hoog, werd geplaatst in de binnentuin van de hal van het gebouw van het Voortgezet Onderwijs en later net als het portret van Kees Boeke verplaatst naar de hal van het nieuwe gebouw (2006).  En eind 2014 heeft het een nieuwe plaats gekregen in ‘de Ronding’ van het Basisonderwijs. De twee-eenheid van beide scholen wordt er mee benadrukt: de buste van Kees in het VO en die van Betty in het BO.

 

 Meisje aan de vijver

 

“Een meisje aan de vijver” vervaardigd door Eva Steenbergen (oud-werker), destijds geplaatst aan het vijvertje in de binnentuin van de hal van het Voortgezet Onderwijs en in 2006 verplaatst naar het houten trapgedeelte achter in de hal met uitzicht op het sportveld van het nieuwe gebouw van het Voortgezet Onderwijs.

 

 

 Jongetje met schooltas

“Een jongetje met schooltas” eveneens van Eva van Steenbergen. Eva boetseerde het beeld toen ze 16 jaar was. Een paar jaar later is het in brons gegoten. Het stond tot 2006 aan het vijvertje in de binnentuin van de hal van het Voortgezet Onderwijs. Dit beeld is in 2016 op het terrein herplaatst bij de entree van het Basisonderwijs. 

 

 

 Jongetje met schooltas (herplaatst)

 

 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.