21
13 januari 2017

Medewerkers

Vanaf deze week is er een aantal kleine verschuivingen in het team. 

 • Juul Gudde, intern begeleider is aanwezig op de dinsdag, woensdag en donderdag. 
 • Kim Gaalman, remedial teacher zal de RT taak van Juul overnemen en is aanwezig op maandag tot en met donderdag.
 • Matthijs van Dam, groepsmedewerker 5/6 werkt op alle dagen in de week in zijn eigen groep. 

5 januari 2017

2017; de eerste schooldag op dinsdag 10 januari.

Het einde van de twee weken kerstvakantie nadert. Wij wensen iedereen natuurlijk nog een heel gelukkig en vooral gezond 2017. Maandag 9 januari begint het team met een studiedag, en de werkers zijn dus nog een dagje vrij. Op dinsdag 10 januari zien wij hen weer graag terug. 

Op de studiedag staan tenminste de volgende onderwerpen centraal:

- Een tussenstand van ons actieplan voor gebruik van ict. 
- Onze visie op de verwachtingen ten aanzien van het 'leren leren' van de werkers. Welke vaardigheden geven wij hen mee voor bijvoorbeeld het zelfstandig werken en hoe creëren wij hierin een doorlopende leerlijn in de school?

Beide onderwerpen zijn opgenomen in ons jaarplan. (zie 'onze ambities') 

Nog een heerlijk weekend gewenst en tot ziens op dinsdag 10 januari.

28 december 2016

Kerstvoetbaltoernooi

De jongens WP 5-1 (Simon, Jelle, Sebastiaan, Tijmen, Lars, Stijn en Armang) zijn 2e geworden tijdens het schoolvoetbaltoernooi!!!
De 4 poulewedstrijden zijn ze ongeslagen door gekomen. Dit kwam mede door de snelheid, techniek en verdedigende kwaliteiten van alle jongens.
Toen een zinderende kruisfinale tegen de Julianaschool waarin ze 2-0 achter kwamen. Echter door twee goals van Lars eindigde het in 2-2.... penalty's dus!! Het was een thriller maar Jelle stond als een huis in de goal. Armang en Lars benutten de penalty's zodoende kwam er een finale. 
Het was erg aan elkaar gewaagd tegen de Theresiaschool maar helaas voor ons, kwam er in de laatste minuut een tegengoal.
We zijn trots op de jongens, een super resultaat. De bekers komen op de kast te staan tussen de klas van Maarten en Matthijs zodat ze er elke dag naar kunnen kijken ( en nagenieten!). 

 

 
 
 

28 december 2016

WP Jaarslot 2016

Nog even nagenieten van het jaarslot? Dat kan dankzij de foto's van Richard Wortel. 

https://flic.kr/s/aHskKAojZQ

25 december 2016

kerstwandeling in middenbouw 3-4

 Tijdens de KERSTWANDELING werd het kerstverhaal gespeeld.
 

23 december 2016
22 december 2016
22 december 2016

De kerstmarkt 2016

De derde, door het koor geïnitieerde, kerstmarkt was een groot succes. Met dank aan de vele bijdragen van de werkers, de tafels vol met geschonken boeken die gretig aftrek hadden bij nieuwe eigenaars en al het lekkers dat de werkers thuis hadden gebakken en hier weer verkochten voor het goede doel. De kerstman en het kerstkoor, voor de gelegenheid uitgebreid met kinderen, vervolmaakten de heerlijke sfeer. 

Op onze facebookpagina vindt u een uitgebreide fotoreportage van dit evenement. 

(Foto's: Richard Wortel/ Carrotcompany.com)

 

 

22 december 2016

Kerst bij groep 1/2


Kerst bij de jongste werkers: in je pyjama op school komen, een heerlijk ontbijt krijgen en genieten van voorstelling en vertellingen.

 

kerst12
 
 
 
 

22 december 2016

Kerstviering bij 5/6

Tijdens de kleurgroep kerstvieringen genoten de werkers volop van de talenten van hun klasgenoten. Zoals hier bij kleurgroep 5/6.

 
56kerst
 
 
 
 

22 december 2016

Update MR BO Werkplaats aug-dec

 

Beste ouders en medewerkers,

Wij hebben tot op heden nog niet veel van ons laten horen, maar willen jullie bij deze informeren over de belangrijkste zaken die we afgelopen maanden besproken hebben. 

lees verder
16 december 2016

Kerstmarkt Boeke voor ”Boeké”

Er komt weer een ansichtkaartenserie van de kinderen van De Werkplaats!
Vorig jaar heb ik samen met Meriël van Heelsbergen en met kinderen van De Werkplaats, de school van het Asielzoekerscentrum Soesterberg bezocht, wij hebben een ansichtkaartenserie gemaakt, die goed verkocht is!!! Dit jaar heb ik opnieuw een ansichtkaartenserie gemaakt met hetzelfde doel; Verkoop... maar nu voor boeké(n) voor een school in Ghana.

In dit artikel vertel ik over de prachtige mini-gedichtjes die de kinderen gemaakt hebben.

lees verder
16 december 2016

Kerstmarkt as woensdag vanaf 14.30 uur.

Het kan u niet meer ontgaan zijn: ook dit jaar hebben we een Kerstmarkt op ons kleuterplein. 
De werkers zijn al dagen lang druk aan het werk om mooie werken te maken die woensdag verkocht kunnen worden. Er zijn kaarten (Keesjes) ontworpen, prachtige kerststallen gemaakt, ouders maakten kerststukken (7.50€ per stuk) en we verkopen de 'leenshirts' voor €2,50. 
Deze dag ontvingen we ook een envelop uit Ghana, vol met tekeningen, verhalen en kerstwensen. Ook deze worden aanstaande woensdag te koop aangeboden. 

Het gaat wederom een heerlijke kerstmarkt worden, waarbij ons eigen ouderkoor de muzikale omlijsting zal gaan verzorgen, er warme (fairtrade) chocolademelk zal zijn voor de werkers en de werkers hun spullen voor het goede doel zullen gaan verkopen. 

Vanaf 14.30 uur bent u deze woensdag al van harte welkom!

Tot dan!

 

 
 

15 december 2016

Kerstkaarten voor het goede doel

 
 
Onder begeleiding van Hedy Vermeer (ouder van school) heeft een aantal werkers van de groepen 3 t/m 8 de dichterlijke vrijheid genomen rondom het thema Kerst. Dit lever
 
de prachtige gedichten op waarover Hedy in de nieuwsbrief nog meer zal schrijven. De vijf hier geplaatste gedichten zijn 'de Keesjes' geworden en worden in een pakketje ansichtkaarten tijdens onze Kerstmarkt aangeboden voor de prijs van €2,00. (meer mag natuurlijk ook). De volledige opbrengst zal ten goede komen aan het goede doel; schoolboeken voor de school in Ghana.
 
 
 
 
 
 
 

15 december 2016

Kerststukjes in 3/4

Het is een gezellige tijd van het jaar. In alle groepen dus ook in 3/4 maken de werkers hun eigen kerststukje. Met hulp van ouders én warme chocolademelk.

 

34kerststukjes
 
 
 
 

15 december 2016

7/8 bezoekt het Catharijneconvent

De groepen 7/8 gingen naar museum Catharijneconvent als afsluiting van het project Wereldgodsdiensten. 
Over: Wie ben jij, Wie ben ik.
Identiteit: wat bepaalt wie je bent...

catharijneconvent
 
 
 
 

15 december 2016

Kerststallen op de kerstmarkt

Deze kerststallen zijn gemaakt door werkers uit 3/8 onder begeleiding van Hedy(ouder) en oud-medewerker Ronald en zijn te koop op onze kerstmarkt. De markt start om 14.30 voor werkers en ouders/verzorgers. Zorgt u voor kleingeld op deze dag? Alles voor het goede doel.

kerststal
 
 
 
 

13 december 2016

Hoe komen de werkers naar school?

Op verzoek van de Gemeente de Bilt brachten wij met een korte enquete in kaart op welke wijze onze werkers, in de meeste gevallen, naar school komen. 

Dat geeft een aardig inkijkje dat we graag hierbij met u delen.

De percentages van links naar rechts weergegeven worden per kleurgroep weergegeven. (groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8)

 • Lopend met de ouder: 4% - 2% - 1% - 0%
 • Lopend zonder ouder: 0% - 0% - 3% - 2%
 • Fietsend met de ouder: 23% - 23% - 35% - 17%
 • Fietsend zonder de ouder: 0% - 1% - 11% - 54%
 • In een fietszit voor of achterop: 39% - 15% - 8% - 0%
 • In de auto waarbij de ouder mee naar school loopt: 34% - 47% - 31% - 7%
 • In de auto waarbij de ouder doorrijdt na afzetten: 0% - 8% - 8% - 19%
 • In de auto van een ander: 0% - 3% - 3% - 1%
 • Met het openbaar vervoer: 1% - 0% - 0% - 1%

Samenvattend:

 • Slechts een heel klein percentage van onze werkers komt lopend naar school
 • Het percentage werkers dat met de fiets komt (zelf of in fietszit) is in 7/8 en 1/2 het hoogst (gemiddeld 66%) en in groep 3/4 het laagst (39%)
 • Het percentage werkers dat met de auto komt is in groep 3/4 het hoogst: 58% (in vergelijking met andere kleurgroepen 26 - 39%)

 

12 december 2016

middenbouw 3-4 knutselt voor de KERSTMARKT

Benieuwd wat wij allemaal gemaakt hebben,

kom dan woensdag 21 december naar de KERSTMARKT....

 

 
 
 

10 december 2016

Kerstmis in de Onderbouw

Het geluid van de toeter van de stoomboot klinkt nog na in onze oren maar na de spannende sint-sfeer komt er al gauw de rustige sfeer van kerst.

De bomen staan weer in de groepen net als andere versieringen zoals kerststalletjes,kerstballen en mooie slingers en klokjes.
Geen sinterklaasliedjes meer maar kerstliedjes! Hoewel?????

"Sinterklaas kapoentje "klinkt nog regelmatig als we ons rond de kerstboom scharen of druk aan het "kerstknutselen" zijn.

kerstaanloop
 
 
 
 

10 december 2016

Het Sinterklaasfeest in de Onderbouw

Het Sinterklaasfeest in de onderbouw was weer heel sfeervol en gezellig.
Aan het begin van de dag was er een sinttoneelstuk voor alle kleuters.

Daarna terug in de eigen groep waar er allemaal gevulde schoenen met lekkers voor de open haard stonden en een brief van de sint en ook nog een mooi cadeau!
Alle kinderen hadden de week ervoor,in het geheim!, ook een cadeautje voor elkaar gemaakt. Ieder kind was zo blij verrast als het uitgepakt was want wie had dat cadeautje zo mooi gemaakt! En natuurlijk gingen we "koek vergulden" met als achtergrond gezellige sinterklaasliedjes.

 

10 december 2016

Weekslot

Vrijdag 25 november was er het weekslot van de groep van Anneke en de koppelgenoten.
Het is sinterklaastijd en dan moet het vooral bij kleuters ook over dit onderwerp gaan. Alle kinderen lagen te slapen en droomde allemaal dat ze een "piet" wilden worden. En als je piet wil zijn dan moet je Spaanse woorden kennen, kunstjes oefenen en alles weten over peper- noten, taai-taai en speculaas.

weekslot
 
 
 
 

10 december 2016

Aagjes: leren presenteren

Hoewel het aantal Aagjesprojecten (lees hier meer informatie) dit schooljaar wat achterblijft bij het vorige schooljaar was er ook in de afgelopen periode een interessant project gaande. 

Maarten Oosterhoff, een ouder van school, leerde groep 7/8 werkers de fijne kneepjes om een goede presentatie neer te zetten. 

Mocht ook u, vanuit uw interesse of vakgebied, een gastles of meerdere gastlessen willen geven  aan een kleine groep werkers (van alle bouwen), laat het Jeroen dan weten. 

aagjes
 
 
 
 

10 december 2016

Het goede doel van de Kerstmarkt

Twee keer een volle grote zaal. Alle werkers van de groepen 3 t/m 8 hebben introductie van het goede doel gekregen voor onze Kerstmarkt. Wij sparen voor een school in Ghana.

10 december 2016

Aagjes: lego mindstorms

Ieder jaar is er voor een aantal werkers in verschillende perioden de mogelijkheid om verrijkende lessen te krijgen over en met 'Lego Mindstorms'. Benjamin verzorgt deze lessen vanuit de 'basisuniversiteit' waarvoor wij graag ruimte laten in onze begroting om dit te kunnen bekostigen. Deze week lieten deze werkers het resultaat zien: geprogrammeerde robots zelf gebouwd en geprogrammeerd.

 

benjamin
 
 
 
 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.