23
14 september 2017

Het zonnestelsel op schaal.

 

Op de Kees Boekedag was er ook een groepje werkers van de bovenbouw die zich, naar aanleiding van de tiendensprong (klik hier voor een toelichting), bezig gehouden hebben met ons zonnestelsel. Hoe groot zijn de planeten eigenlijk? Hoe ver staan ze van elkaar af? In anderhalf uur hebben zij een onderzoek gedaan naar afmetingen en afstanden. Ze kwamen er al snel achter dat je de afmeting van de planeten en de afstand van de planeten ten opzichte van elkaar niet op ons schoolterrein in dezelfde schaal kan maken. Er is gekozen voor twee schalen. 

Er werd gerekend, getekend, geknipt en geplakt en uiteindelijk (vlak voor een enorme regenbui) gefilmd. 

Wat een super mooi, interessant en knap onderzoek!

14 september 2017

Gezocht: een fotograaf.

De werkersraad vroeg mij: waarom wordt er pas aan het einde van het schooljaar een groepsfoto gemaakt? Nu zitten wij met foto's van vorig jaar, onze nieuwe groep heeft helemaal geen goede groepsfoto.
Wij hadden daar onze redenen voor, maar die zijn weinig steekhoudend vonden we zelf.
 
Gezien de minder positieve ervaringen met de nieuwe fotograaf van vorig schooljaar zijn wij op zoek naar:
 
- Een (goed fotograferende) ouder die rondom de herfstvakantie onze groepen op de foto zou willen zetten. We willen deze digitale foto's dan met de ouders delen (gratis) en aan de ouders overlaten om deze zelf af te (laten) drukken.
 
- We regelen coördinatie vanuit school, aan de ouder wordt gevraagd er van iedere groep (20) een goede foto van te maken. (binnen of buiten)
 
- We zoeken niet naar een commerciële instelling, u ziet al onze werkers met veel plezier aan u voorbijtrekken, u maakt alle ouders blij en natuurlijk ontvangt u van ons een aardigheid voor bewezen dienst.
 
Welke ouder zou daarover met mij het gesprek willen aangaan?
 
Graag contact via schooltelefoon of per mail: j.goes@wpkeesboeke.nl

13 september 2017

Staking op 5 oktober

De school zal op donderdag 5 oktober gesloten zijn in verband met de landelijke stakingsdag van leerkrachten. Per mail bent u op dinsdagmiddag 12 september nader geïnformeerd.

11 september 2017

Aikido op de WP – er is nog plek!

aikido
 
 
 
 

 

3 jaar geleden zijn we op de WP begonnen met aikido voor kinderen (van 6 t/m 12) te geven. Aikido is een Japanse geweldloze zelfverdedigingskunst én bewegingsleer (en dus géén vechtsport). Aikido is héél dynamisch: de kinderen kunnen er goed hun energie in kwijt, en het is goed voor hun souplesse, motoriek, concentratie, discipline, samenspel en…. ook gewoon erg leuk! Ze leren met veel plezier te rollen en te vallen, met elkaar samen te bewegen, elkaar te leiden én te volgen.  Houding (fysiek en mentaal) is belangrijk in aikido, alsook je goed verplaatsen, weten waar je staat en waar je kwetsbaar bent, zodat je  een aanval goed kan afweren, en gecontroleerd de ander werpt of klemt zonder die pijn te willen doen. Het (leren) rollen en vallen (valbreken) is essentieel en is een groot goed als kinderen dat op jonge leeftijd reeds leren. Zo leren ze het spel van aikido: aanvallen en verdedigen, zonder te schoppen of te slaan, maar door mee te bewegen en de kracht/de beweging van de ander te gebruiken. Aikido lijkt op judo en ook op jiu jitsu maar is meer verfijnd.  We doen ook dingen met stokken. Momenteel zijn er 2 groepen: om 13.30 de kinderen 6 t/m/ 8 jr. en om 14.45 de oudere kinderen. In beide groepen is er nog plek. Leraar is Henk van Duin van www.AikidocentrumUtrecht.nl en geeft al meer dan 25 jaar professioneel en zeer bevlogen les. Voor meer info bel 06 5506 3140 of mail: henk@aiki.nl

 

11 september 2017

Denkt en praat u met ons mee?

Veel van onze ouders zijn zeer tevreden over onze WP. Dat blijkt onder andere uit de oudertevredenheidsenquete.
Wat echter ook blijkt uit die enquete, is dat ouders beter willen worden geïnformeerd over het schoolwerk van hun kind.
Met dat geluid van 'de ouder' gaan we dit jaar aan de slag. Bijvoorbeeld door onze verslaggeving te onderzoeken en vanaf volgend schooljaar aan te passen.
En ook door binnenkort het 'huiswerkbeleid' aan te passen. Het gaat ook hier om 'samen met ouders onze werkers te ondersteunen'.
 
Maar wat vindt u er van? Wel/ geen huiswerk? En hoe wilt u uw kind ondersteunen bij het schoolwerk? Structureel of incidenteel?
Als team hebben we al wel ideeën hierover, maar liever vormen we onze ideeën met de input van u als ouder.
 
Tot nog toe hebben 24 ouders de moeite genomen om hun digitale reactie te geven, een aantal van hen heeft aangegeven dat ze met ons in gesprek willen gaan.
 
Wilt u de lijst ook nog even invullen? Dat geeft ons een zo goed mogelijk beeld. ** klik hier voor de link **
 
Hartelijk dank.
 
 

9 september 2017

Woensdag 13/9: 14.30 uur vrij

Aanstaande woensdag 13 september staan we op de basisschool en het Voortgezet Onderwijs stil bij de 'Kees Boeke dag'. Op het bo zal er in alle groepen aandacht worden besteed aan de oprichter van onze school en zijn vrouw Betty Boeke. Ook is er ruim aandacht voor de geschiedenis van de school. 

Alle medewerkers krijgen in de middag een lezing waarbij het gedachtengoed van Boeke in de huidige tijd wordt geplaatst. De kinderen van het bo zijn om 14.30 uur uit. 

8 september 2017

Vacatures

Wij hebben een tweetal vacatures. 
Wellicht kunt u een bekende van u hier op wijzen. (Ook wij krijgen te maken met de beperkte beschikbaarheid van geschikte kandidaten!)

Voor meer informatie: klik hier

8 september 2017

Parkeren bij de school

Deze week heb ik op onze Facebookpagina de ouders geïnformeerd over het wel en wee op onze parkeerplaats. Met dit bericht in onze weekbrief informeer ik alle ouders hierover.

Met het (naderende) herfstweer wordt het weer wat drukker op de parkeerplaats. Dat levert soms frustrerende reacties op van ouders over het fout parkeren van andere ouders. Het foute parkeren levert weer een onveilige situatie voor onze wandelaars en voor de kinderen die de weg oversteken. 

ik heb dan ook aandacht gevraagd, en wil hierbij aandacht vragen voor het volgende:

- Er is in veel gevallen de aanname dat er onvoldoende plekken zouden zijn voor het parkeren. Vaak is dat niet het geval. Auto's komen en gaan, en bij een geduldig rondje (in de goede richting graag) is er in veel gevallen gewoon plaats.

- Het helpt ontzettend wanneer auto's in de goede richting op de parkeerplaats rijden; de eerste weg inslaan en dan rondrijden voor de tweede rij. Vanaf die kant ingereden rijdt u op de juiste wijze de plaats op (en parkeert u niet verkeerd schuin in, waardoor u twee plaatsen bezet houdt). 

- Hoewel er in de grote bocht van de parkeerplaats voldoende plek lijkt te zijn om te parkeren is er een doorbroken gele streep. Dit betekent: alleen in en uit stappen (kiss and ride). Dat is met reden, immers daar geparkeerd nodigt uit tot parkeren daarachter op de stoep. Dat beperkt onze wandelaars weer. In veel gevallen zijn dit bestuurders die aannemen dat er geen plek zal zijn, dit is echter in heel veel gevallen wel het geval. 

- De doorgetrokken gele streep voor de uitgang van de school is er niet voor niets. Door deze vrij te houden (niet parkeren/ geen kiss and ride strook) krijgen de kinderen de gelegenheid de parkeerplaats over te steken. Rijdt u dus alstublieft door en houdt deze strook vrij. 

- Het is voor iedere school onmogelijk om op de piekmomenten voldoende parkeerplaatsen te genereren. Wat dat betreft zijn wij nog in de gelukkige omstandigheden dat we relatief veel plaatsen hebben. Het is een openbare parkeerplaats waar dus ook de werkbusjes van het HNL geparkeerd mogen staan. Ook al hebben wij ze gevraagd om deze elders te parkeren. 

- Het helpt, en dit is een open deur, wanneer u in de gelegenheid zou zijn om met wat meer rust en tijd naar school kan komen om rustig een plekje op de parkeerplaats te vinden (of in de straten nabij de school). Zeker deze opmerking komt nogal bevoogdend over, dat is zeker niet de intentie. Echter ik zie het gedrag van enkele automobilisten. Dit gedrag van deze automobilisten nodigt mij uit tot het maken van deze opmerking. 

Ook in de komende periode post ik op de diverse plekken op de parkeerplaats. Ik doe dit in de eerste plaats om de veiligheid van onze werkers te garanderen. Uw gedrag heeft een voorbeeldfunctie voor uw kinderen en onze werkers. Samen vormen wij de maatschappij. 

In de tweede plaats gun ik al onze werkers en ouders een rustig begin en einde van de schooldag. Dat gaat samen bij een goede sfeer zonder frustraties op de parkeerplaats. 

Ik hoop van harte dat de extra aandacht voor het gedrag op de parkeerplaats in deze weken er toe zal leiden dat mijn aanwezigheid op de parkeerplaats niet meer nodig zal zijn voor het naleven van de (normale) verkeersregels. 

Wellicht kunnen we met elkaar hier naar streven en elkaar helpen om de veiligheid te kunnen garanderen. 

Met dank!

Jeroen 

 

8 september 2017

Onderwijsondersteuning door ouders


(voorheen: huiswerkbeleid van de Werkplaats)

Om meerdere redenen leggen we u deze vragenlijst voor en nodigen wij u uit voor het eerste ouderpanel van dit schooljaar. Uit het oudertevredenheidsonderzoek is gebleken dat ouders op een andere wijze betrokken willen zijn bij het schoolwerk van hun kind. De huidige (digitale) tijd geeft onze werkers de gelegenheid om ook thuis aan hun schoolwerk te kunnen werken. Daarnaast zien medewerkers het effect op de prestaties van kinderen wanneer er thuis, incidenteel, extra kan worden geoefend. Dit zijn zo een aantal redenen waarom wij ons huidige 'huiswerkbeleid' onder de loep hebben genomen.

Met deze vragenlijst inventariseren wij wat er leeft onder ouders. Deze input gebruiken wij voor het ouderpanel dat wij rondom dit thema begin oktober zullen gaan organiseren.

De uitkomst van de lijst, het gesprek met ouders (ouderpanel) en onze eigen visie hierop zal leiden tot een nieuw beleid dat wij noemen 'onderwijsondersteuning door ouders'.

Alvast hartelijk dank voor uw (digitale) bijdrage. *klik hier voor de vragenlijst*
In de laatste vraag kunt u zich aanmelden voor het ouderpanel.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Goes

 

 

 

 

7 september 2017

Kom je koken op school?

 

Heb je je in de groep van je kind opgegeven om te koken? Denk dan ook eens aan de moestuin bij de boerderij. De groenten die daar groeien, kunnen door jullie gebruikt worden om te koken met de kinderen. Om dat wat makkelijker te maken, zal er regelmatig een stukje op de site komen van wat er nu in de moestuin te oogsten is en wat receptideeën.

Het tuinseizoen loopt alweer een beetje ten einde, maar toch is er nog wel wat te vinden. Op dit moment zijn er nog wat boontjes, en verder courgette en mais. Ook zijn er verse kruiden, zoals munt, bieslook, rozemarijn en citroenmelisse. Als je van plan bent om te gaan koken met groente uit de moestuin, loop dan even langs bij Nanda of Floris (boerderijmedewerkers) om te kijken hoeveel er nog is.

Van courgette kan je veel lekkere dingen maken.

Veel kookplezier!

6 september 2017

Kampdagen van groep 7/8

Alle groepen 7/8 gaan deze weken 3 dagen op kamp. Deze week zijn de groepen van Hans en Aukje (ma/di/wo) en Nicky (wo/do/vrij) geweest. 

Een indruk hiervan via de foto's van de eerste dag van de groep van Nicky. 

kampnicky
 
 
 
 

6 september 2017

5 oktober- landelijke stakingsdag

Op donderdag 5 oktober is er een landelijke stakingsdag van het primair onderwijs. U kunt er rekening mee houden dat de actiebereidheid onder het team groot is. Als schoolleiding zullen we u vroegtijdig informeren over de consequenties voor de werkers en voor u als ouder.

30 augustus 2017

Sporten (en cultuur) voor iedereen! (subsidie mogelijkheden)

Jeugdsportfonds: alle kinderen moeten kunnen sporten

 

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en daarmee ook het nieuwe sportseizoen. Veel kinderen proberen nu een nieuwe sport uit, maken vriendjes en ontwikkelen zich op deze manier spelenderwijs. Helaas zijn er veel kinderen voor wie dit vanwege de financiële thuissituatie niet is weggelegd. Voor hen is het Jeugdsportfonds in De Bilt actief. Het fonds betaalt de contributie en waar nodig de sportattributen voor kinderen en jongeren uit de gemeente De Bilt. Deze kinderen worden aangemeld door een intermediair. Dit is een professional die de gezinssituatie van het kind kent. Dit kan dus een juf of meester zijn of een jongerenwerker, jeugdhulpverlener of huisarts. 

Heeft u niet genoeg financiële middelen om uw kind(eren) te kunnen laten sporten? Dan komt uw kind wellicht in aanmerking om via het Jeugdsportfonds lid te worden van een sportvereniging. Kijk voor de voorwaarden op www.jeugdsportfonds.nl/utrecht. Voor het doen van een aanvraag, kunt u terecht bij de juf of meester (Elsbeth) van uw kind(eren). “Op deze manier helpen we jaarlijks veel kinderen in de gemeente De Bilt”, vertelt coördinator Arianne Niks van het Jeugdsportfonds. “En dat is belangrijk, want een kind verdient het om te kunnen sporten met vriendjes en vriendinnetjes. Op die manier ontwikkelt het zich op sociaal vlak en natuurlijk ook fysiek. Echter weten we dat er veel kinderen zijn die onze hulp nodig hebben, maar ons nog niet hebben gevonden.”

Kijk op www.jeugdsportfonds.nl/utrecht voor meer informatie. U kunt het Jeugdsportfonds ook telefonisch bereiken via 06-20074161 of utrecht@jeugdsportfonds.nl

Kinderen die liever doen aan culturele activiteiten, zoals dans- of theaterlessen, kunnen terecht bij het Jeugdcultuurfonds: www.jeugdculttuurfonds.nl/utrecht.  

 

30 augustus 2017

Parkeren

We gaan ook dit jaar uw aandacht vragen voor de volgende aandachtspunten op de parkeerplaats. Om drie redenen. 1. De veiligheid voor al onze kinderen. 2. Het voorbeeld dat we geven aan onze kinderen. 3. De ergernis momenten voor elkaar zoveel mogelijk te beperken.
 
 
Wilt u alstublieft rekening houden met het volgende:
- De gele streep aan de stoeprand is een niet parkeren streep. Hier mag u niet stoppen, ook niet om kinderen uit te laten stappen.
- De gele onderbrokenstreep mag u gebruiken om even iemand uit te laten stappen. U mag de auto niet onbeheerd achterlaten (parkeren).
- Er is een rijrichting op de parkeerplaats. Die is met grote pijlen op de weg aangegeven. De eerste strook naar links, de andere strook naar rechts. Als u de tweede strook toch links inslaat rijdt u tegen de richting in en parkeert u de auto in veel gevallen anders schuin in. (tegen de richting)
- Wilt u, ook als u vroeg bent, tussen de lijnen in parkeren. Het scheelt op een drukke dag zo een stuk of 10 parkeerplaatsen waar anderen weer wel hun auto kwijt kunnen.
 
Het zou wenselijk zijn wanneer we met elkaar deze regels kunnen handhaven en wanneer het mogelijk zou zijn elkaar hier op een rustige wijze te kunnen wijzen. Zoals gezegd: voor de veiligheid van de kinderen.
 
Dank voor de medewerking!

30 augustus 2017

De basisschool op facebook

Bij aanvang van dit nieuwe schooljaar is het wellicht goed om nog weer even te vermelden dat onze basisschool ook op Facebook te vinden is. De belangrijkste berichten vindt u natuurlijk op onze site en in de wekelijkse nieuwsbrief (en maandinfo). Echter foto's en berichten over dagelijkse rapportages en andere meldingen kunt u via Facebook gemakkelijk volgen.  Kunt u de pagina niet vinden, loop dan even langs bij het secretariaat. Zij wijzen u de weg. 

30 augustus 2017

Bijenles in 7/8

Bij de boerderij heeft Freek zijn bijenvolk staan. Nu de zomer bijna voorbij is zitten de kassen vol met honing. Samen met 7/8 'slaat' hij dit uit de raten. De bijen krijgen er suikerwater voor terug. Wijze bijenlessen van Freek.

bijen
 
 
 
 

30 augustus 2017

Lezen in groep 3

Met de nieuwe leesmethode voor groep drie en de prachtigste materialen leren de werkers van groep drie lezen. Een mooi proces.

lezen
 
 
 
 

30 augustus 2017

Uw feedback

Net voor de start van de zomervakantie ontving u van ons een A3 formaat van 'een kijkje in de keuken'. Daarbij was een kort begeleidend schrijven gevoegd. Voor ons was dit een andere manier van rapporteren aan u.
Wij zijn benieuwd hoe dit is ontvangen.
Is dit voor herhaling vatbaar?
Heeft u ook op onze site doorgeklikt om de uitgebreidere rapportages te lezen (waar naar op het begeleidend schrijven werd verwezen)?


Wij vernemen het graag van u. (via deze link)

 

29 augustus 2017

Wij zoeken verkeersleiders

Voor alweer de avondvierdaagse van het volgende kalenderjaar ontvingen wij de volgende informatie:

De organisatie in Den Dolder moet zich verzekeren bij een evenement als de a4d. De verzekering gaat alleen akkoord als er voldoende verkeersleiders zijn. Voor 2018 zijn er in ieder geval 12 extra nodig. De politie Den Dolder is bereid een korte instructie te geven aan alle potentiële verkeersleiders tegelijk. Wij hebben aangeboden dat die instructie zou kunnen plaatsvinden op de WP. Het online examen bestaat uit multiple choice vragen en neemt een half uur tot 3 kwartier in beslag. Dat kun je gewoon thuis doen. De instructie en het examen zijn gratis. Na het succesvol afronden van het examen mag je zelf aangeven hoeveel avonden je ingezet wilt worden.

Ook volgend jaar zullen we weer aansluiten bij de organisatie in Den Dolder. Wilt u als verkeersleider hier uw bijdrage aan leveren?

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u bij Myriam Kaptein terecht (ouder van de school en een van de organisatoren van de avondvierdaagse voor onze school). Mailadres: myriamkaptein@ziggo.nl 

25 augustus 2017

Cursus Toneel en Improvisatie voor groep 1, 2 en 3

 

Hou je van stralen, schitteren, spelen, in de spotlights staan en plezier maken? Of zou je willen leren dat meer te kunnen en te durven? Kom dan gezellig meedoen met de leuke cursus Toneel en Improvisatie! 

lees verder
25 augustus 2017

Chinees-, Zwem- en Yogalessen op de BSO

 

De BSO breidt haar diensten uit met zwem- en yogalessen en zelfs een cursus Chinees.
Kijk voor meer informatie op de BSO pagina.

25 augustus 2017

Offerfeest op 1 september

Voor het Islamitisch offerfeest op 1 september aanstaande hoeft u geen speciaal verlof aan te vragen. Wel horen we graag van u als uw kind afwezig is op deze dag. 

17 augustus 2017

Een nieuw schooljaar!

Op maandag 21 augustus starten we weer met het nieuwe schooljaar. Tijdens de vakantie zijn de vloeren onderhouden, heeft het muishuis (op de zolder van het kleutergebouw) een nieuwe vloer gekregen en zijn de medewerkers uitgerust :-)
We hopen dat ook u en onze werkers hebben genoten van deze zes weken zomervakantie. 

Op vrijdag 18 augustus is ons team de gehele dag aanwezig om met elkaar het schooljaar te starten. In het team spreken we dan over onze 'zorgstructuur' hoe we deze passend vinden bij de vragen die er in de groepen leven. In de bouwen wordt er met elkaar gesproken over de eerste periode van het schooljaar. En zo gaan we weer, als vanouds, vol van start. 

De werkers van het VO starten overigens op dinsdag 22 augustus weer met hun eerste schooldag! (dit voor de oudere broers en zussen van onze eigen bo werkers)

De kalender op deze website is tot en met januari gevuld met de activiteiten. Klikt u daarvoor rechtsbovenaan op deze pagina.  In de eerste week ontvangt u van ons de jaarkalender op papier. Wilt u deze niet ontvangen omdat u de activiteiten digitaal verwerkt bijvoorbeeld, laat u ons dat dan via dit formuliertje weten.

Wij wensen iedereen alvast een heel mooi nieuw schooljaar toe.  We zien elkaar aanstaande maandag!

16 juli 2017

Activiteiten in 2017 - 2018

Alle activiteiten op een rijtje. 

U ontvangt de kalender (op papier) in de eerste schoolweek. Onze digitale kalender zal ook in die week gereed zijn en in te lezen zijn in uw eigen digitale agenda. 
Mocht dit voor u reden zijn om geen papieren versie te willen ontvangen, geeft u dat dan nog even aan ons door via deze link

Evenementen

 • 20 december - Kerstmarkt (aanvang 14.30 uur)
 • 22 december - Jaarslot (om 13.15 uur uit)
 • 26 januari - Open avond VO vanaf 19.00 uur
 • 27 januari - Open Huis VO vanaf 9.30 uur
 • 5 t/m 8 juni - Avondvierdaagse in Den Dolder
 • 11 juli - Onder de bogen (aanvang 11.15 uur)
 • 13 juli - Stichtingsdag (aanvang 12.00 uur - om 13.15 uur uit)

Gesprekken

- Adviesgesprekken groep 8

 • 9 oktober (en verder deze week)
 • 12 februari (en verder deze week)

- KOM gesprekken

 • 14 en 16 november
 • 6 en 8 maart
 • 26 en 28 juni

- Startgesprekken

 • 29 en 31 augustus

Informatieavonden

 • 1/2 - 4 september 
 • 3/4 - 11 september
 • 5/6 - 5 september
 • 7/8 - 26 september
 • De Ronding - voor ouders van groep 4 - 20 juni 8.45 - 10.45 uur

Kampdagen

 • 4,5,6 september - 7/8 Hans/Aukje 
 • 6,7,8 september - 7/8 Nicky 
 • 11,12,13 september - 7/8 Margot/Minke 
 • 13,14,15 september - 7/8 Sanne 
 • 18,19,20 september - 7/8 Renée 
 • 9,10 oktober - de groepen 5/6 
 • 14 en 15 juni - de groepen 3/4 

Koffieochtenden onderbouw (1/2)

 • 31 oktober, 1,2,3 november (verdeling volgt nog)
 • 23 t/tm 27 oktober (verdeling volgt nog)
 • 5 t/m 8 juni (verdeling volgt nog)

Studiemiddagen, werkers zijn om 12.30 uur vrij

 • 28 september
 • 21 november
 • 7 december
 • 8 januari (gehele dag)
 • 6 februari
 • 15 maart
 • 10 april
 • 31 mei

Vakanties

 • 16 t/m 20 oktober - Herfstvakantie
 • 25 december t/m 5 januari (studiedag aansluitend) - Kerstvakantie
 • 26 februari t/m 2 maart - Krokusvakantie
 • 30 maart en 2 april - Goede Vrijdag en Pasen
 • 23 april t/m 4 mei - Meivakantie
 • 10 en 11 mei - Hemelvaartsdag + vrije vrijdag
 • 21 mei - tweede Pinksterdag
 • 16 juli t/m 24 augustus - Zomervakantie

Vieringen

 • 5 december - Sinterklaas
 • 19 december - Kerst
 • 9 januari - Drie Koningen
 • 23 maart - Palmpasen
 • 29 maart - Paasviering

Weekslot - aanvang 14.00 uur

 • 27 oktober: Renée, Yolanke, Robyn/Roos, Wilma/Monique
 • 3 november: Nicky, Jennifer/Isa, Laura, Trudy
 • 17 november: Hans, Maarten, Ingrid, Caroline/Eegje
 • 1 december: Margot/Minke, Karen/Joyce, Anne, Anneke
 • 26 januari: Sanne, Matthijs, Carolien/Madelon, Heidi/Anita
 • 16 maart: Renée, Yolanke, Robyn/Roos, Wilma/Monique
 • 23 maart: Nicky, Jennifer/Isa, Laura, Trudy
 • 6 april: Hans, Maarten, Ingrid, Caroline/Eegje
 • 18 mei: Sanne, Matthijs, Carolien/Madelon, Heidi/Anita
 • 25 mei: Margot/Minke, Karen/Joyce, Anne, Anneke

7 juli 2017

Zomervakantie

De feesten zijn gevierd; de musical, onder de bogen, de dansen en de Stichtingsdag. 

Tot op de laatste schooldag van het jaar vormen we met elkaar de gemeenschap die we willen zijn. Juist deze laatste dagen is er ook de ruimte om te spreken over het afscheidnemen en om terug te blikken met elkaar.  Tijd om met elkaar zorg te dragen voor de omgeving waarin we het hele jaar hebben mogen zijn. De matten worden geklopt, het atelier wordt schoongemaakt, alle werkers dragen daar hun steentje aan bij. 

En dan..de viering van de Stichtingsdag. Adam zingt de teksten op mijn uitnodiging, Lill Kleine, Pluk en Kees worden in een regel genoemd. 'Om te kunnen worden wie ze zijn'.

En dan tot slot de verfrissende Hoofdplons, al 88 jaar de traditie van de Werkplaats.

De school gaat dicht, zes weken lang. We rusten uit, en denken weer na over het nieuwe schooljaar. Wij danken alle ouders voor hun vertrouwen in de school en de medewerkers, we zien uit naar een nieuwe samenwerking met u en natuurlijk met al onze werkers. 

Volgend schooljaar, op maandag 21 augustus staan wij weer klaar.

Wij wensen iedereen een mooie zomervakantie toe. 

 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.