12

Hardloopclinic

Dinsdag 3 oktober (en 4 oktober voor de groep van Nicky) werden de bovenbouwers getrakteerd op een hardloopclinic, met het oog op de komende Chocolademelkloop.

Met 2 Saskia's sterk kwam Loopschool Saskia, die ook de Chocolademelkloop organiseert, de kinderen allerlei fijne kneepjes leren over hardlopen.

Ze leerden in meerdere tempo's lopen en dat tempo ook voor zichzelf aan te passen. Ze leerden over de techniek van het lopen: de grond kort raken, lichtvoetig dus, omdat je energie verliest als je "stampt"; rechtop lopen, hoofd op; en mét armondersteuning.

Meerdere Saskia's aan het werk
 
 
 
 

Met oefeningen en spelletjes werden ze opgewarmd om uiteindelijk 4 minuten achter elkaar hard te lopen. Ze mochten niet wandelen maar wel hun looptempo zoals geleerd verdelen. Ook heel rustig joggen was goed.
Alle kinderen hebben dit gehaald: een gróót compliment voor deze kanjers is wel op zijn plaats!

Alle kinderen hebben een Chocolademelkloop-sjaal gekregen waarmee we een geweldige grote groepsfoto gemaakt hebben in het buitentheater, een foto die hopelijk de voorpagina van de krant haalt. Na de clinic was er ook nog een placemat met een looptrainings-schema er op.

Wat was dit weer een fijn evenement. Saskia's: bedankt!

Elsbeth

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.