24

Parkeren bij de school

Deze week heb ik op onze Facebookpagina de ouders geïnformeerd over het wel en wee op onze parkeerplaats. Met dit bericht in onze weekbrief informeer ik alle ouders hierover.

Met het (naderende) herfstweer wordt het weer wat drukker op de parkeerplaats. Dat levert soms frustrerende reacties op van ouders over het fout parkeren van andere ouders. Het foute parkeren levert weer een onveilige situatie voor onze wandelaars en voor de kinderen die de weg oversteken. 

ik heb dan ook aandacht gevraagd, en wil hierbij aandacht vragen voor het volgende:

- Er is in veel gevallen de aanname dat er onvoldoende plekken zouden zijn voor het parkeren. Vaak is dat niet het geval. Auto's komen en gaan, en bij een geduldig rondje (in de goede richting graag) is er in veel gevallen gewoon plaats.

- Het helpt ontzettend wanneer auto's in de goede richting op de parkeerplaats rijden; de eerste weg inslaan en dan rondrijden voor de tweede rij. Vanaf die kant ingereden rijdt u op de juiste wijze de plaats op (en parkeert u niet verkeerd schuin in, waardoor u twee plaatsen bezet houdt). 

- Hoewel er in de grote bocht van de parkeerplaats voldoende plek lijkt te zijn om te parkeren is er een doorbroken gele streep. Dit betekent: alleen in en uit stappen (kiss and ride). Dat is met reden, immers daar geparkeerd nodigt uit tot parkeren daarachter op de stoep. Dat beperkt onze wandelaars weer. In veel gevallen zijn dit bestuurders die aannemen dat er geen plek zal zijn, dit is echter in heel veel gevallen wel het geval. 

- De doorgetrokken gele streep voor de uitgang van de school is er niet voor niets. Door deze vrij te houden (niet parkeren/ geen kiss and ride strook) krijgen de kinderen de gelegenheid de parkeerplaats over te steken. Rijdt u dus alstublieft door en houdt deze strook vrij. 

- Het is voor iedere school onmogelijk om op de piekmomenten voldoende parkeerplaatsen te genereren. Wat dat betreft zijn wij nog in de gelukkige omstandigheden dat we relatief veel plaatsen hebben. Het is een openbare parkeerplaats waar dus ook de werkbusjes van het HNL geparkeerd mogen staan. Ook al hebben wij ze gevraagd om deze elders te parkeren. 

- Het helpt, en dit is een open deur, wanneer u in de gelegenheid zou zijn om met wat meer rust en tijd naar school kan komen om rustig een plekje op de parkeerplaats te vinden (of in de straten nabij de school). Zeker deze opmerking komt nogal bevoogdend over, dat is zeker niet de intentie. Echter ik zie het gedrag van enkele automobilisten. Dit gedrag van deze automobilisten nodigt mij uit tot het maken van deze opmerking. 

Ook in de komende periode post ik op de diverse plekken op de parkeerplaats. Ik doe dit in de eerste plaats om de veiligheid van onze werkers te garanderen. Uw gedrag heeft een voorbeeldfunctie voor uw kinderen en onze werkers. Samen vormen wij de maatschappij. 

In de tweede plaats gun ik al onze werkers en ouders een rustig begin en einde van de schooldag. Dat gaat samen bij een goede sfeer zonder frustraties op de parkeerplaats. 

Ik hoop van harte dat de extra aandacht voor het gedrag op de parkeerplaats in deze weken er toe zal leiden dat mijn aanwezigheid op de parkeerplaats niet meer nodig zal zijn voor het naleven van de (normale) verkeersregels. 

Wellicht kunnen we met elkaar hier naar streven en elkaar helpen om de veiligheid te kunnen garanderen. 

Met dank!

Jeroen 

 

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.