26
9 Feb 2018

Nieuwe musical

Poster Troje_2018

Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari 2018 was er vanaf 20:00 uur in de Grote Zaal weer een nieuwe musical te zien:

Troje


Lees verder...

8 Dec 2017

PWS: toneelstuk voor het goede doel

In het kader van het eindexamen was er op 12 december een toneelstuk voor het goede doel opgevoerd in de Grote Zaal.


PWS
Voor een profielwerkstuk hadden 4 werkers uit Havo 5 een toneelstuk gemaakt. Het toneelstuk was gebaseerd op een boek genaamd "Little Women", een waargebeurd verhaal over 4 meisjes die opgroeien tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Verschillende werkers van school hebben in het toneelstuk gespeeld.

Lees verder...

17 Feb 2017

Dansvoorstelling 2017

 

Vanaf 16 februari ging in de siësta de kaartverkoop van de dansvoorstelling van start.
De dansvoorstelling was te zien op woensdag 22 en donderdag 23 februari vanaf 20:00 uur in onze Grote Zaal.

De opbrengst van de laatste avond voorstelling op 23 februari gaat naar "Red een Kind".

Lees verder...

10 Feb 2017

Bovenbouwmusical

 

Net als het vorige jaar was er op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 februari om 20:00 uur de uitvoering van een stuk van William Shakespeare, het bekende en populaire 

"Midzomernachtsdroom"

De bovenbouwmusical komt terug en wel in de Utrechtse schouwburg op 26 juni. Kaarten zijn te bestellen via de schouwburg.

Hilderie bewerkte wederom een klassieker van Shakespeare tot een heerlijke, hilarische en speelbare tekst. Peter instrumenteerde op geweldige wijze muziek van Nino Rotta (Fellini films!), die deels van tekst voorzien is door oud-werker Pauline van Antwerpen. Het resultaat was een succes. Kom dus vooral kijken in de schouwburg op 26 juni.
Zie hier een aankondiging in de Schouwburgkrant

Lees verder...

15 Dec 2016

Musical "GREASE"

Deze week spelen we de musical "Grease" met de theaterklassers uit Havo-4 en Vwo-4.

Op donderdag 15 december om 20:00 uur; Entree € 2,50

 

4 Jul 2016

WP-talent

In 'WP-talent' hebben de werkers -samen met dansdocent en choreograaf van De Werkplaats Suzanne Gorter- een dans-videoclip gemaakt met als thema "Horror". Dit gebeurde in samenwerking met het geweldige WP-TV team:

Een aantal weken hebben ze gerepeteerd en oefenden we hoe je danst en speelt voor de camera in je rol. Buiten dat hebben ze zichzelf ook leren schminken. 

 

13 Jun 2016
16 Jun 2016

Onderbouwmusical "Chantal De Piratenprinses"

Woensdag 22 en donderdag 23 juni 2016, was er weer een voorstelling van werkers uit klas 2 en klas 3: "Chantal De Piratenprinses"

Waar gaat het over?

Prinses Louise moet naar het voortgezet onderwijs, maar dan wel zo normaal mogelijk, als een heel gewoon meisje; dat vindt koning Leopold, haar vader, dat vindt minister-president Grutjes, en dat vindt de rector van het Fulda-college, waar Louise in de brugklas komt. (Haar oma, de oude koningin Margaretha vindt dat niet) Iedere overeenkomst met bestaande personen berust overigens op toeval; ze heten trouwens ook heel anders, zoals je ziet. 

Maar kàn een prinses wel naar school gaan 'als een heel gewoon meisje'? Kom kijken hoe Louise, onder andere geholpen door haar nieuwe nerdy kameraadje Victor eh Vector, de brugklas gaat overleven ...

De tekst is geschreven door Eric de Koning (géén pseudoniem), die vorig jaar ook al het hilarische successtuk 'St.Janus Ziekenhuis' voor ons schreef. De muzikale leiding was in handen van Peter Schreuder en Claartje van Opstal deed de regie.

29 Mar 2016

Reprise Musicals

Nu het stof van de beide bovenbouw-voorstellingen is gaan liggen, kunnen we veilig constateren dat de thuisblijvers ongelijk hadden!
Maar: die krijgen een herkansing! Want:

VRIJDAG 10 JUNI kan je nog een keer naar "FLINK" komen kijken in de Blauwe Zaal van de Utrechtse Stadsschouwburg

Aankondiging schouwburg (klik)

en

DONDERDAG 30 JUNI nog een keer naar "DRIEKONINGENAVOND" in de Grote Zaal (Douwe-Egbertszaal) van diezelfde schouwburg.

Aankondiging schouwburg (klik)

Op de site van de schouwburg kan je ook kaartjes kopen of reserveren
(niet op school). 

Wees er wel snel bij, want met name de Blauwe Zaal ('Flink') heeft best wel weinig plekken ...

20 Feb 2016

Musical "Drie-Koningen-Avond"

 De Poster

Alweer de tweede bovenbouw-theaterproductie die speelde in de Grote Zaal op donderdag, vrijdag en zaterdag 3, 4 en 5 maart jl. Vijf keer speelden ze deze mooie productie, vijf keer genoot een volle zaal met volle teugen.
En het is nog niet op: de kwaliteit wordt gewaardeerd met een reprise in de Stadsschouwburg op donderdag 30 juni a.s.

Waar ging het over en hoe was het gearrangeerd?

Lees verder...

15 Feb 2016

Dansvoorstelling 2016: "De Perfecte Mens?!"

 

De dansvoorstelling en de luchtacrobatiek werd uitgevoerd op woensdag- en donderdagavond 17 en 18 februari. Het was geen lange voorstelling, maar wel zeer de moeite waard en geschikt voor alle leeftijden.
Marlies Leenhouts verzorgde weer de luchtacrobatiek: tissu: dansen in de lucht met doeken en dit keer was haar voorstelling verweven in het programma en dus niet als 'voorprogramma' gesitueerd.
Suzanne Gorter heeft de dansvoorstelling gemaakt in samenwerking met de werkers, uitgaande van wie ze zijn met al hun talenten.

Lees verder...

9 Feb 2016

Flink verslag!

Donderdagavond 4, vrijdagmiddag en – avond 5 februari schitterden werkers van team 5, 6 en 7 in de theaterproductie FLINK.

 

Voor een volle en enthousiaste zaal hebben we vrijdagavond de spelers, muzikanten en technici én hun begeleiders geprezen en in de bloemen gezet. Namens Francine kunnen we bekend maken dat het niet hun laatste optreden was: op 10 juni a.s. volgt de reprise in de blauwe zaal van de Stadsschouwburg in Utrecht.


Ter illustratie een citaat uit het weekbericht van team 6: "Talent- en betrokkenheidsweken lijken het wel".

Ook opmerkingen in de weekberichten van de andere teams en enkele mailberichten waren lovend.

Waar ging het ook alweer over?

Lees verder...

29 Jan 2016

Twee bovenbouw-theaterproducties!

Donderdag en vrijdag 4 en 5 februari om 20.00 uur speelt de eerste van onze twee bovenbouw-theaterproducties.
(Twéé????? Ja, want het is een lustrumjaar - 90 jaar WP - dus we dachten: kom, we doen eens gek ...)
In maart spelen we de klassieke Shakespeare-komedie´Driekoningenavond´, maar eerst brengen we de eigentijdse komedie: "FLINK"

Waar gaat het ongeveer over?

Lees verder...

25 Mar 2015

"Petit Nicolas et Vichy"

Dinsdag 14 april 2015 was overdag de voorstelling van ‘Petit Nicolas’ op initiatief van Marjolein Leo met 6 andere scholen. Alle tweede klassers van team 4 waren als publiek aanwezig bij deze voorstelling die overdag (ook buiten, want het was prachtig weer) voorbereid werd.

Lees verder...

8 Apr 2015

WP-werkers in uniek dansproject

 
 

Een voorstelling, voortgekomen uit een unieke samenwerking tussen DOX, Het Amsterdams Bach Consort , het Collegium Delft en scholieren uit Utrecht
De leerlingen van het Amadeus, X11, Rietveld en ook ònze werkers deden een dansproject op het Requiem van Mozart op 14 april 2015 in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Lees verder...

18 Mar 2015

Musical ‘Om de liefde’

 

Het verhaal:

De roofridder Don Gomez maakt met zijn bende de omgeving van het dorpje Fuente Ovejuna ('Schapenbron') onveilig en perst de inwoners uit als gerimpelde sinaasappels. Nu heeft hij zijn oog laten vallen op de mooie Laurencia, maar die moet niks van hem hebben, want zij is verliefd op haar dorpsgenoot Frondoso. Zal de liefde van Laurencia en Frondoso bestand blijken tegen de nietsontziende wreedheid van Don Gomez? Blijft het gemeentebestuur zo laf collaboreren? En wat heeft de hogere politiek er mee te maken?

 

De musical heeft z'n reprise beleefd in de Stadsschouwburg van Utrecht op de dag na Koningsdag, dinsdag 28 april 2015.

Lees verder...

17 Mar 2015

Prachtige dansvoorstelling

Donderdag 19 februari 2015 is er een prachtige dansvoorstelling geweest. Maarten Boers heeft hiervan een mooie registratie gemaakt. 

(Zet je geluid aan)

 

 

 

26 Jan 2015

Theaterdag VMBO-3

Hieronder een impressie van de theaterdag die gehouden is op 21 januari 2015 in vmbo-3. Het filmpje is gemaakt door Max de Boer.

Tijdens de vmbo3 theaterdag maken de werkers van team 2 een voorstelling in één dag. Het lijkt onmogelijk maar het is ook dit jaar weer gelukt.  's Middags om 14.00 hebben de brugklassen van team 1 genoten van een voorstelling die was ontstaan vanuit de workshop acteren, dans, muziek en decor.

Het stuk zelf was geschreven door onze werkers Louise en Jasmijn uit vmbo 3A.  

 

2 Nov 2015

Musical "De Terugkeer van Odysseus"

 

Het verhaal:

Het stuk is losjes gebaseerd op de Odyssee van Homerus - al meer dan 2700 jaar een klassieker! De Griekse held Odysseus, bijgenaamd De Man Van 1000 Listen, is na de Trojaanse Oorlog - die zèlf al zo'n 10 jaar geduurd had - nu al weer bijna 10 jaar bezig om thuis te komen, wat op de één of andere manier maar niet wil lukken. 'Thuis' is het eiland Ithaka, waar zijn vrouw Penelope belaagd wordt door allerlei opdringerige types, die graag met haar willen trouwen om zo koning van Ithaka te kunnen worden. Haar zoon Telemachus weet al geeneens meer hoe zijn vader eruitzag, na 20 jaar ... Als de goden zich ermee gaan bemoeien, wordt de situatie er niet veel overzichtelijker op ... Zal Telemachus zijn vader vinden? En zal Odysseus op tijd thuis zijn, voordat Penelope haar hand wegschenkt aan één van de vrijers? 

Lees verder...

30 Oct 2015

Weer een dansvoorstelling!

 

Het was weer een spetterende dansshow waar het plezier vanaf spatte op 11, 12 en 13 februari 2014.

"Kapsalon" door de dansgroep van Nicole, met in het voorprogramma Luchtacrobatiek en een korte dansvoorstelling: "Freedom".

De dansvoorstelling "Kapsalon" ging over een plein waar een kapsalon aan is. Het plein is van iedereen, maar er is een probleem: hangjongeren die het plein bepalen. Met alle gevolgen van dien.


Op donderdag was er voor de voorstelling nog een extraatje: De leerlingen uit Lille verzorgden een muzikaal extraatje van tien minuten.

30 Oct 2015

Muziektheater (onderbouwmusical)

Dinsdag 15 en woensdag 16 januari 2014 om 19:30 uur kon je kijken naar wat vroeger de onderbouwmusical heette en nù de voorstelling van klas twee en drie is: "Staatsgenen".

"Staatsgenen" is speciaal voor de Werkplaats geschreven door Sara van Gennip, aanstormend theater-schrijftalent èn oud-werker van de WP. Het stuk is geregisseerd door Claartje; de muzikale leiding is in handen van Peter S.

Het is 2054: een alwetende Staat bestiert op wetenschappelijke wijze het bestaan en besluit voor elk van ons wat het beste is. Iedereen blij en tevreden, zou je zeggen ... Maar een kleine groep rebellen blijft dromen van eigen keuzes ...

2 Nov 2015

Voorstelling WP-theaterklas

De WP-theaterklas speelde voor de basisscholen uit De Bilt en Bilthoven de voorstelling "Nieuwe Buren, de Addams Family". Hieronder een verslag met fotopresentatie...

Het is al weer even achter de rug, maar de werkers die met veel inzet en veel plezier drie dagen aan een stuk wel negen voorstellingen hebben gespeeld verdienen hiervoor de aandacht. Steeds beter, steeds vlotter liep de voorstelling die door 25 werkers uit verschillende jaarlagen en teams van klas 1 tot klas 4 werd gespeeld. Natuurlijk was de techniek ook in handen van onze werkers. Groep 7 en 8 van alle basisscholen hebben de voorstelling gezien en van onze eigen basisschool ook groep 5 en 6. Én verschillende klassen van team 3 zijn komen kijken; uit dit team speelden dan ook een groepje werkers mee. Een mooie prestatie en alle lof die ze hebben gekregen was helemaal verdiend.

Addams_Family
 
 
 
 

29 Oct 2015

Musical "De Storm"

 

 

Het verhaal:

Prospero, de hertog van Milaan, is door zijn broer Antonio en diens bondgenoot de koning van Napels, verdreven en op zee achtergelaten om daar te sterven. Wonder boven wonder hebben zijn dochter Miranda en hijzelf dit avontuur overleefd en zijn op een eiland ver van Italië terechtgekomen. Daar heeft hij magische krachten ontwikkeld en heerst hij over geesten en elfen. Het toeval wil dat na twaalf lange jaren Antonio en Alonso met hun aanhang rakelings langs het eiland varen. Dit is een kans uit duizenden. Prospero geeft de luchtgeest Ariël opdracht een enorme storm op te wekken zodat het koningsschip, waar al zijn vijanden zich op bevinden, schipbreuk lijdt en de opvarenden aan land spoelen op zijn eiland. Dan heeft Prospero iedereen in zijn macht.

Lees verder...

30 Oct 2015

Gouden Eeuw musical Maria Nuñez op De Werkplaats

 

Deze bijzondere muziektheater-voorstelling, was op 28 februari en 1 maart 2013 bij ons op school. Twee voorstellingen voor onze werkers, waar ook ouders en geïnteresseerden bij konden zijn.

16e eeuw: een joodse vrouw in Spanje moet zich bekeren tot het katholicisme evenals haar moslim medelandgenoten. Zij vlucht voor de inquisitie ,want anders zou zij op de brandstapel belanden. Ze gaat naar Nederland en trouwt in 1598 met haar geliefde in Amsterdam, het Jeruzalem van het Noorden zoals de stad in de Gouden Eeuw werd genoemd.
De ondertitel is 'van brandstapel tot vrijheidsstrijd'.

Lees verder...

11 Jan 2015

De musical 2012: Hoedannit

De bovenbouw-musical 2012 "HOEDANNIT" werd gespeeld in de Grote Zaal van woensdag 11 t/m zaterdag 14 april 2012. 
Dit keer een absurde, komische detective, die speelt in een Fries dorp, waar de gemeente de grond van Jeltsje Josinga persé wil verwerven, waartegen zij zich blijft verzetten. Dan is Jeltsje ineens verdwenen en grijpt de gemeente de kans. Maar er klopt iets niet!

29 Oct 2015

De musical "Hoedannit"

 

Dit keer een absurde, komische detective, die speelt in een Fries dorp, waar de gemeente de grond van Jeltsje Josinga persé wil verwerven, waartegen zij zich blijft verzetten. Dan is Jeltsje ineens verdwenen en grijpt de gemeente de kans. Maar er klopt iets niet!

 

De bovenbouw-musical "HOEDANNIT" werd gespeeld in de Grote Zaal van woensdag 11 t/m zaterdag 14 april 2012.

De musical werd op dinsdagavond 4 december gepresenteerd in de Stadsschouwburg in Utrecht. Een nagenoeg uitverkochte schouwburg genoot van de reprise van Hoedannit.

Lees verder...

30 Oct 2015

Dansvoorstellingen

 

In week 7 waren er weer dansvoorstellingen op woensdag en donderdag over een vliegtuig, wat terecht komt in de jungle. Het was weer een hele leuke voorstelling.

Het doel der opvoeding is:
elk kind te helpen worden wat het is.