Hieronder een beeld zoals het door Imme Buesink uit team 6 is geschetst, die de indruk bevestigt van alle werkers die deze reis ondernamen:

"Het was ontzettend leuk en interessant om al die jongeren van onze eigen leeftijd, maar elk uit verschillende landen, te ontmoeten. Het was heel bijzonder om mee te maken, samenwerken in een groepje waar je niemand kent maar toch al snel een band krijgt ook al heb je niet dezelfde taal en cultuur.
Mij is het meest bijgebleven dat ik aan het begin een speech mocht houden (in het Engels) over onze school en Nederland in het algemeen. Dit deed ieder aanwezig land, vertegenwoordigd door één of twee mensen uit dat land. Het was heel erg gaaf om voor minstens 800 mensen van 24 verschillende nationaliteiten in de grote indrukwekkende zaal van het Parlement te mogen spreken. Ik heb hierdoor ook veel contact kunnen maken met mensen uit andere landen, die ik normaal misschien nooit ontmoet zou hebben. Het was heel interessant om de cultuurverschillen tussen de landen te merken, veel landen hadden ook verschillende soorten meningen over de stellingen in het debat, vanwege de verschillende perspectieven.
Daarnaast was het natuurlijk ook heel gezellig met de groep van onze school, het was heel leuk om dit met z'n allen te delen, het was eigenlijk veel te kort, we waren heel graag nog een paar extra dagen in Straatsburg gebleven!
Het was echt een enorm gave ervaring en ik hoop heel erg voor de vierde-klassers van de komende jaren dat onze school hier vaker aan mee kan doen! Ik zou het aan iedereen aanbevelen!"

Zulke projecten worden door een breed team getrokken en gedragen. Alles leek perfect te kloppen. 'School in de maatschappij', 'Internationalisering', een Werkplaats Kindergemeenschap die met haar voeten in de wereldse klei staat. Allemaal indrukken en perspectieven.
Een prachtige reis die niet op zichzelf staat, maar een mooie lijn vormt in het programma "School in de maatschappij".

Zie ook het nieuwsbericht: (klik)