En zo landden op dinsdagavond 8 mei 22 leerlingen uit "La Réunion" op Schiphol. Onze werkers met Frans in hun pakket uit teams 2, 5 en 7 hebben de leerlingen wegwijs gemaakt in het Nederlandse leven en de kinderen laten overnachten bij hun gezinnen. 'Les Réunionnais' hebben onze lessen meegemaakt, zijn op excursie gegaan naar Utrecht en Amsterdam èn hun musical opgevoerd voor onze werkers. De school Saint-Joseph is net als de WP, een school waar ze veel aandacht besteden aan muziek; dans en toneel. Hun musical 'Battement de choeur' is een verhaal met zang en dans in het Frans over de hippietijd.
In de week van 14 tot 18 mei trad de groep meerdere malen op voor onze werkers in de Grote Zaal.

La_R__union

Op zaterdag 19 mei  zijn 'Les Jeunes de la Réunion' weer vertrokken na een roerend afscheid met veel gesnotter.  De leerlingen en de leraren hebben hier een geweldige tijd gehad. Ze bedanken iedereen op de WP die hieraan heeft bijgedragen deze week. Ze vonden het heel bijzonder dat zoveel leerlingen de voorstelling hebben gezien en dat de leraren hun lessen daarvoor wilden opgeven.  De 'Reunionais' waren jaloers op ons schoolsysteem en onze kunstlokalen. Ze vonden de sfeer op school heel goed en de mensen aardig. De uitstapjes waren vermoeiend maar heel leuk en de ervaringen bij onze leerlingen thuis positief.

We zijn trots op onze leerlingen die deze week heel verantwoordelijk en zelfstandig hebben gehandeld. Van ouders en werkers kregen we terug dat het een leerzame en verrijkende ervaring was. Uit de mail van een ouder: "Ik heb een zeer positieve indruk van de uitwisseling, zo gaaf om een groep jongeren van de andere kant van de wereld echt te leren kennen. Dat lukt ook alleen omdat er echt tijd voor is, tien dagen maakt dat mogelijk. De wp groep en de fransen groep klikte ook echt, of dat toeval is weet ik niet, maar maakte het extra bijzonder".

De sectie Frans is blij met dit interculturele contact, dat leerlingen een kijkje in het leven van anderen hebben gekregen en dat ze veel met de Franse taal in aanraking zijn geweest.
Hoewel dat natuurlijk de kers op de taart zou zijn, is een tegenbezoek -ondanks subsidies- te prijzig. Maar hoe dan ook hebben onze werkers prachtige ervaringen opgedaan en 'gouden' contacten gelegd voor wie weet in de toekomst.